BedrijvennieuwsNieuws

Sneek Wood Industry vestigt zich in Wieringerwerf

Bedrijf uit Den Ilp koopt laatste kavel op Robbenplaat-Zuid

WIERINGERWERF – Sneek Wood Industry (SWI) is gespecialiseerd in hout en houtproducten voor duurzame buitenconstructies, waterwerken, verpakkingsmateriaal, tuinproducten en vloerproducten. Het familiebedrijf uit Ilpendam bestaat al ruim 80 jaar en wordt geleid door haar directeur Erik Sneek (50).  Onder de rook van Amsterdam is SWI uitgegroeid tot een gevestigde naam in de houtverwerkende wereld.

SWI heeft zich door de jaren heen op verschillende strategische plaatsen in de wereld gevestigd om de uitdagingen bij de aanvoer van hout onder controle te houden en ook om producten te maken in de landen waar het bos groeit, zodat er zo weinig mogelijk afval vervoerd wordt. Dat heeft in de afgelopen 2 decennia geleid tot eigen kantoren in diverse landen en tot de bouw van een fabriek in China voor parketvloeren en een fabriek Oekraïne, waar voornamelijk eikenhout wordt verwerkt. Naast de kennis van hout is het netwerk van fabrieken, de distributie en de logistiek van doorslaggevende invloed op het succes van het bedrijf. Daarbij speelt Supply Chain Management, waaronder J-I-T (Just-In-Time) en VMI (Vendor Managed Inventories) een steeds grotere rol.

Op de locatie in Wieringerwerf heeft SWI een bouwkavel gekocht van 35.700 m2, waarvan het grootste gedeelte is gelegen langs de rijksweg A7. Het is daarmee niet alleen de laatste kavel van het bedrijventerrein, maar ook de grootste kavel die is uitgegeven op het bedrijventerrein Robbenplaat-Zuid in Wieringerwerf. SWI is voornemens om op deze locatie de op- en overslag van hout plaats te laten vinden en lichte bewerkingen te doen aan de producten. De start van de bouw is gepland voor het einde van 2022, zodat de nieuwe locatie in de loop van 2023 in gebruik genomen kan worden.

Laat meer zien
Back to top button