cursusEr op uitNieuwsRegionaal nieuwsSport

Jeugdzeilen in een optimist bij Watersport Vereniging Amstelmeer

DE HAUKES – Watersport Vereniging Amstelmeer start weer met een nieuwe cursus zeilen voor jeugd van 8 tot 15 jaar. Als je in bezit ben van zwemdiploma A kun je bij bij de vereniging terecht om te leren zeilen in een optimist. Je zeilt in een eenmansboot: de optimist. De WVA stelt deze voor beschikbaar, net als de andere benodigdheden zoals een zwemvest. Als eerstejaars cursist zeil je vooral in de havens van De Haukes aan het Amstelmeer.

Je krijgt les van CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs, die lesgeven samen met zeilinstructeurs in opleiding. Verder zijn er vrijwillige begeleiders en begeleidsters. Je leert hoe je de optimist optuigt, bedient en je leert ergens heen te zeilen. Spelenderwijs leer je de benaming van de onderdelen aan boord. Ook leer je hoe je knopen en steken moet leggen om iets vast te maken en wat de belangrijkste verkeersregels op het water zijn.

Vertrekpunt is het clubgebouw De Aak, De Haukes 2 in Westerland. Je krijgt zes keer op vrijdagavond les van 18.45 uur tot ongeveer 21.00 uur en twee keer op zondag. Op de zondagen worden er twee zeillessen achter elkaar gegeven.

Voor 2024 bedraagt het cursusgeld voor Jeugdzeilen niveau I of II per deelnemer € 125,00. Per kalenderjaar wordt lidmaatschapsgeld gevraagd. Het WVA-familielidmaatschap 2024 (inclusief kinderen tot 18 jaar) bedraagt
€ 50,00. Het WVA-jeugdlidmaatschap 2024 (tot 18 jaar) bedraagt € 25,00. Ga naar www.wvamstelmeer.nl voor het inschrijven of meer informatie. Of neem contact op met Jos Halsema, commissaris opleidingen WVA. Jos is bereikbaar via telefoonnummer 06-51166157 of e-mailadres opleidingenwva@gmail.com.

Laat meer zien
Back to top button