Er op uitExpositiesNieuwsRegionaal nieuws

Springtij – 50 jaar Culturele Kring Wieringen

OOSTERLAND – Met de tentoonstelling ‘Springtij’ vieren we het feit dat de Oosterlanderkerk sinds 1974 een baken is in het culturele landschap. Op initiatief van een kleine groep bevlogen creatieven, musici en leerkrachten, werd het monument vanaf dat moment in gebruik genomen door kunstenaars en artiesten. De Oosterlanderkerk als een veilige haven, een broedplaats voor kunst en cultuur.

Vele kunstenaars vonden sindsdien hun weg naar het dorpje aan de Waddenzee. Ze kregen er de ruimte en vonden er een podium. Oosterland kon uitgroeien tot een culturele hotspot die het regionale belang overstijgt. De jubileumtentoonstelling Springtij toont werken van beeldend kunstenaars die de afgelopen 50 jaar een of meerdere keren hun werk in Oosterland exposeerden.

U ziet werken van Hans Blank – Jan Blank –  Janny Bruinsma – Ingrid Davids  – Mieke Holt – Gea Karhof – Hans Kleinsman – Madeleine Leddy – Piet Lont – Edith Madou – Theo Mulder – Laurien Mulder – Miep van Riessen – Kenneth Stamp – Geertje Tjalma – Renee Toonen – Bea van Twillert – Wim Vaarzon Morel – Hilco Visser en Marijke van Wijk.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de feestelijke opening op zaterdag 11 mei 2024 om 15.00 uur in de Oosterlanderkerk Wieringen. Tijdens de opening zal ook de jubileumcatalogus worden gepresenteerd. Een prachtig naslagwerk met daarin een scala aan kunstwerken en interviews van de beeldend kunstenaars.

Na de opening op 11 mei 2024 is de tentoonstelling t/m  9 juni 2024 elke zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 uur t/m 16.30 uur. Entree € 3,00, kinderen tot 12 jaar gratis. Wanneer u met de auto naar Oosterland komt, parkeren kan langs de Keizerspoeldijk nabij de kerk.

 

Laat meer zien
Back to top button