NieuwsSportVoetbal

Goud in Handen

MIDDENMEER – In een memorabel seizoen is Flevo Middenmeer glorieus kampioen geworden. Tijd voor een gesprek met “good old” elftalbegeleider Jos van Schaijk. Jos vertelt: “In het seizoen 19/20 komt Mario v.d. Hert van ZAP naar Flevo. Flevo heeft daarvoor turbulente jaren achter de rug met veel verschillende trainers. Mario brengt veel rust en tevredenheid in de zeer jonge spelersgroep. Ik hoor het hem nog zeggen: ‘We hebben goud in handen’, deze groep kan prijzen winnen. Dan komt corona, weg seizoen en weg alle kansen. Het jaar daarop precies hetzelfde. De Flevo-groep zet zich hier doorheen en blijft samen trainen zodra de coronaregels het toestaan. Dan komt het voetbaljaar 21/22 en mogen de jongens weer voetballen. Aan het begin van dit voetbaljaar maken de spelers een poule over hoe het Flevo zal gaan verlopen. Sommigen zeggen top 3, anderen neigen meer naar de middenmoot en één zegt kampioen. Hij had een vooruitziende blik, 15 mei speelden de Middenmeerders Oosterend van de mat en was het kampioenschap een feit

Het kampioensteam:
Keepers: Mike Harms,18 jaar oud nog maar. Is uitgegroeid tot een zeer belangrijke speler van de groep. Mike zal van één van de beste keepers worden van de kop van Noord-Holland. Er is interesse getoond van andere teams, die hoger spelen. Stijn Kral, reservedoelman van het 1e. Speelt vaak eerst bij het 3e en sluit dan aan bij de selectie. Stijn heeft ontzettend veel geleerd en is hierdoor tot een talentvolle keeper uitgegroeid. Hij kan zo bij veel clubs in het 1e terecht komen met zijn kwaliteiten. Flevo heeft dus de beschikking over twee fantastische keepers.

Verdediging: Niels van Nieuwenhuijzen, voorheen spits. Tegenwoordig is Niels een vaste kracht in de verdediging. Lang en kopsterk. Zet de achterhoede goed neer en coacht het team. Luuk Hospers is snel en heeft veel inzicht. Heeft afgelopen jaar veel blessures gekend maar kwam elke keer weer terug in de basis. Heeft ook een belangrijke functie in de derde helft. Ties Hospers (tweelingbroer van Luuk). Ook snel, meester in zijn man uitschakelen. Maakt gebruik van zijn snelheid door veel op te komen naar voren. Tim de Koning, de man met 5 zuurstofflessen op zijn rug. Raakt nooit moe. Maakt veruit de meeste meters van het team en heeft mede daardoor zijn basisplek verdiend. Darren Lalor is er altijd op de training en altijd zondag aanwezig. Moppert nooit. Dwingt hierdoor veel waardering af binnen het team. Goede verdediger met een goede voorzet. Lars Benit, al jaar en dag betrokken bij het eerste. Soms in de basis en soms als invaller. Toegewijde teamspeler die ons volgend seizoen gaat verlaten om in zijn nieuwe thuisstad Amsterdam te gaan voetballen. Rick Harms. (tweelingbroer van de keeper). Voetbalt eerst bij het 3e en komt daarna de selectie versterken. Rick is overal inzetbaar. Spits, verdediging en zelfs als keeper. Een grote aanvulling voor het team.

Middenveld: Mats Vrenegoor. Voetbalt zijn beste jaar ooit in de selectie. Tussendoor zijn vliegbrevet gehaald. De grote aanjager op het middenveld. Zal volgend jaar minder spelen i.v.m. zijn werkzaamheden als piloot. Sander Beemsterboer. Als je de naam “Beempie” zegt krijg je een glimlach op je mond. De ideale schoonzoon. Een begenadigd goede voetballer. Slimme speler die aan de noodrem kan trekken. Multi-inzetbaar, een alleskunner. Hadib Noor, oftewel dokter Noor. Iemand die veel respect verdient als voetballer en arts. In Coronatijd dubbele diensten draaien en altijd aanwezig bij wedstrijden en trainingen. Een voorbeeld voor het team en een terechte aanvoerder. De dirigent op het middenveld. Sonny Blok. Teruggekomen bij Flevo. In zijn jeugd hoog elders gevoetbald. Een groot talent met een mooie toekomst bij Flevo. Jong met veel voetbalinzicht.

Spitsen: Wout Huybregts. Staat af en toe in de basis maar speelt ook vaak eerst mee met het 3e. Jonge, kneedbare spits met veel talent. Belofte voor de toekomst van Flevo. Freek Vrenegoor. Kwam van ZAP terug naar Flevo om nog een jaar met zijn broer Mats te voetballen. Supertalent waar al veel over geschreven is. Buiten al dat voetbaltalent een groot organisator rondom het team. Doet wat hij zegt. Een voorbeeld voor de club en het clubgebeuren. Michiel Valk. Met de trainer meegekomen uit Den Helder. Een spits op leeftijd die tegen Oosterend misschien wel het mooiste doelpunt van het jaar maakte. Een volley in de kruising. Met al zijn ervaring een goede raadgever voor de jonge spelers van het team. Mike zomerdijk. Kwam bij Flevo. Ging weer weg. Kwam sterker terug dan ooit. Maar vooral, sterker als teamspeler. Heeft bijna 40 doelpunten gemaakt. Dan mag je praatjes hebben. Spits met een neus voor de goal. Staat altijd net goed en is sterk in duel. Effectieve luie spits. Sidney Schaafstra. Een wandelende voetbalencyclopedie. Weet alles van voetbal. Kan in de voorbespreking niet langer dan 30 seconden serieus zijn. Een grap, een grol een weetje dat. Een fantastische publieksvoetballer met veel oog voor wat show. Maar vooral de drijfveer van de groep. Sidney regelt bijna alles. Van kleding tot lunch van materiaal tot nieuwsbrief. Net als zijn vader en moeder en twee zussen altijd bij de club en van grote waarde.

Staf: Paul Scholten. Scheidsrechter in de regio en sinds jaar en dag vlagger bij Flevo. Zeer gewaardeerd. Door zijn eerlijkheid. Tevens een zeer goede danser. Jaap Meinen. Coach/trainer van de JO17, de stille kracht en hulp van de hoofdtrainer. Bas Beetsma. Kwam als vriend van het elftal bij het team als verzorger, een blijde aanvulling. En tot slot mag ik mezelf noemen: Jos van Schaik. Elftalbegeleider die het genoegen heeft om met dit team samen te werken. Jongens, gefeliciteerd!”

 

Laat meer zien
Back to top button