Lokaal nieuwsNatuurNieuws

Nachtegalenwandeling met natuurvereniging Wierhaven op vrijdagavond 10 mei

SLOOTDORP – De nachtegaal kent iedereen wel van naam, maar hoe klinkt dit kleine bruine vogeltje nou eigenlijk echt? Deze vogeltjes met de gouden strot zitten in de wintermaanden diep in Afrika, maar in de loop van april arriveren ze weer in hun broedgebieden. Het Robbenoordbos kent al vele jaren een aantal goede plekken om deze soort te horen. Wierhaven maakt een avondwandeling langs enkele van deze punten.

De wandeling begint om acht uur s’ avonds en per minuut neemt het aantal zingende zangvogels af. Eerst de Pimpelmees en Koolmees, gevolgd door de Vink. De Zwartkop en de Tuinfluiter houden het relatief lang vol net als de Merel, Zanglijster en Roodborst. Uiteindelijk, als het donker wordt, blijft er één soort over: de Nachtegaal.
Bij windstil weer kun je hem soms op honderden meters afstand al horen. Zijn geluid reikt ver omdat hij heel hard zingt, maar draagt extra ver omdat de overige soorten stil zijn.

Nachtegalen broeden in lage begroeiing en met name het westelijk deel van het Robbenoordbos kent jaarlijks zeker zo’n 10 zingende exemplaren. Al vele jaren maken wij een succesvolle wandeling langs enkele van deze vaste zangposten om jullie te laten meegenieten van zijn zang. Het is een wandeling over verharde paden en Otto de Vries, de excursieleider, wijst uiteraard ook op andere interessante dingen.

Kosten bedragen € 2,00 (deelname voor leden is gratis). Parkeren en verzamelen bij de ingang van het Robbenoordbos op de kruising van de Hippolytushoeverweg met de Den Oeverseweg, Slootdorp.
Aanvang: vrijdag 10 mei 2024 om 20.00 uur. De verwachting is dat men om 21.30 uur weer terug is op de startlocatie. Er kunnen maximaal 25 deelnemers aan de wandeling meedoen. Opgeven kan per e-mail t/m donderdag 9 mei bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer

 

Laat meer zien
Back to top button