Lokaal nieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuws

Kermis Hippolytushoef gaat niet door na conflict over botsauto’s

Foto: Wieringernieuws.nl

HIPPOLYTUSHOEF – De botsauto’s hoeven niet terug te komen op hun oude plek op de kermis van Hippolytushoef. De rechter in Alkmaar besloot vanmiddag dat burgemeester Nawijn in zijn recht stond toen hij dat verbood. Burgemeester Nawijn vindt de locatie op het Kerkplein te gevaarlijk omdat de attractie te dicht tegen de gevels zou komen te staan in geval van brand. Op basis van een rapport van de Veiligheidsregio wil hij het risico niet nemen.

De exploitant van de botsauto’s Karin Jonker is teleurgesteld over het besluit van de rechter. Volgens haar staat in dat rapport juist dat er nog voldoende marge is terwijl het uitgaat van het ergste scenario en dat het wel degelijk veilig is. Jonker denkt dat het wegblijven van haar botsauto’s gevolgen zal hebben voor de rest van de kermis: “De andere exploitanten hebben aangeven dat wanneer het kloppend hart uit de kermis wordt getrokken, en dat is in dit geval de botsautobaan, dat ze dan hun eigen attractie niet zouden plaatsen. Het is dan financieel de moeite niet voor ze.”

Het ging bij de rechtbank om een voorlopige voorziening. Er kan nog bezwaar worden gemaakt bij de gemeente. Maar voor dit jaar komt dat te laat. De kermis begint donderdag, maar waarschijnlijk dus zonder attracties.

Namens mediapartner NH maakte Matthijs Gemmink de volgende reportage.

Laat meer zien
Back to top button