Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW machteloos tegen DWB, Flevo legt JVC over de knie

WIERINGERWERF – DWOW had vandaag weinig in te brengen tegen het beter spelende DWB. Hadden de Wieringerwervers in de uitwedstrijd begin december vorig jaar tegen deze tegenstander tot de slotfase nog uitzicht op een punt, vandaag zat dat er geen enkel moment in. Het fysiek sterke en prima combinerende elftal uit De Weere was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Met twee goals, waarvan de tweede een fraaie volley, was het pleit met de rust eigenlijk al beslecht. In de tweede helft probeerde DWOW het nog wel maar het beetje geluk om weer in de wedstrijd te komen ontbrak. Daarbij was de DWB-keeper steeds een sta in de weg bij het handjevol kansen. Toen in de 80e minuut een terecht gegeven penalty door de bezoekers werd verzilverd was ook het laatste sprankje hoop vervlogen. Dat het in de slotminuut nog 0-4 werd boeide verder eigenlijk niemand. Met nog drie zware wedstrijden  voor de boeg (tegen nummer 2 Den Helder, Enkhuizen (5e) en VVS (8e) is directe handhaving in de derde klasse niet meer mogelijk. De Wieringerwervers zullen alle zeilen moeten bijzetten om een nacompetitieplaats veilig te stellen om op die manier het vege lijf te redden. Saillant detail: Oud-DWOW trainer Edwin Wittink zal volgend seizoen als trainer van DWB sowieso weer in deze klasse te zien zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

MIDDENMEER
– Flevo had donderdag in eigen huis al een prima 3-0 overwinning behaald tegen JVC. Veel toeschouwers kijken eigenlijk al niet meer op van de prestaties van de Middenmeerders. Neemt niet weg dat het best bijzonder is wat Flevo ook dit jaar weer laat zien. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie vrijwel zeker van weer een seizoen in de 2e klasse, wie had dat gedacht? De doelpuntenmakers aan Flevo-zijde, de usual suspects: Freek Vrenegoor, Kelvin Zomerdijk en Sidney Schaafstra.