NieuwsRegionaal nieuwsSport

Crazy – autocross in Winkel

‘Altijd spektakel bij de autocross’ – Foto: Aangeleverd

WINKEL – Het autocross circus zet zondag zondag 18 juni 2017 het kamp op aan de Hartweg in Winkel. Deze dag vindt vanaf 12.00 uur de crazy-autocross plaats op het snelle en spectaculaire circuit tussen de sporthal en de Westfriesedijk in Winkel. Er wordt door ruim honderd deelnemers gestreden om de grote SP 2000 500 wisselcup terwijl het resultaat ook zal meetellen voor het kampioenschap van Noord-Holland 2017.

De organisatie heeft dit jaar wederom een fraai en afwisselend programma in diverse klassen in elkaar gezet. Omdat de race autosport in Winkel en omgeving enorm leeft verwacht de organisatie weer veel bezoekers zodat een groot en gratis parkeerterrein direct naast de wedstrijdbaan is ingericht.

In Winkel zal dit jaar in totaal 9 klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de Verstevigde-, de Standaard-, de Dames – de Super Standaard -, de Rodeo klasse, de Keverklasse maar ook de supersnelle Formule 1 en Formule 2 klasse terwijl de V-Buggy klasse ook nog eens aan de start zal verschijnen.

In de Standaard klasse weer diverse plaatselijke coureurs (o.a. Stef Poelsma en Dylan Bruin) aan de start welke op deze autocross-zondag – onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden – hun stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen.

Natuurlijk hangt veel af van de weersomstandigheden. Zien we in Winkel een snelle cross op een droge baan of wordt het een spectaculaire cross op een nat circuit.

Niet onvermeld mag blijven de damesklasse die dit jaar opnieuw zal starten in Winkel. Van de dames die in de crazy-cross gebeuren hun sporen hebben verdiend wordt veel spektakel verwacht. Kanshebbers uit Winkel Yvonne Bruin en Gonny Bakker.

Uiteraard ook de spectaculaire Verstevigde klasse zal aan de start verschijnen met o.a. coureurs uit geheel Noord – Holland en Friesland met als inzet de SP 2000 – 500 wisselcup. Dit jaar zal weer gestart gaan worden in de Super Standaard – klasse met de plaatselijke getipte winnaar Ricco Bood.

In de Rodeo klasse gaat onze belangstelling uit naar Monica Blokker, Rob Eelsing, Mandy Tesselaar, Koos Gropstra en Hans Bood allen afkomstig uit Winkel en Nieuwe Niedorp. Als spectaculaire verrassing gaan wij dit jaar in Winkel de zogenaamde FORMULE 1 en FORMULE 2 races houden met plaatselijke coryfeeën bij de formule 1 in de vorm van Mark, Dennis Jelle en Jac.Tesselaar, Geert Molenaar, Peter Ruig en Bas Peetoom. Bij de formule 2 Pascalle en Stephanie Koopmans, Robert, Bas en Max Spaansen, Kirsten Surink en Sanne Peetoom.

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close