Kerkelijk nieuwsLokaal nieuwsNieuws

Tweemaal internationaal eten in de Wieringermeer

‘Het internationale diner was in 2017 een groot succes’ – Foto: Sebastiaan Tigchelaar

WIERINGERMEER – Op 26 januari 2019 zijn er door de gezamenlijke kerken van de Wieringermeer twee eetgelegenheden gepland om heerlijk samen te eten. ‘Internationaal’ is de rode draad binnen beide evenementen. Het sponsordiner laat internationaal eten ‘invliegen’ met een Indonesisch karakter en als doel mensen in Gambia te helpen. Tijdens de internationale maaltijd zitten nieuwkomers en  polderbewoners samen aan tafel om elkaar te ontmoeten, naar elkaar te luisteren en mogelijk een helpende hand te bieden.

De internationale maaltijd met migranten is in ‘Het Kompas’, aan de Meeuwstraat te Wieringerwerf op zaterdag 26 januari van 17.00 uur tot 19.00 uur. De eerste editie in 2017 was een daverend én culinair succes. Iedereen mag een authentiek favoriet gerecht meebrengen en aanschuiven om van elkaars kookkunsten te proeven. Natuurlijk hoort de Hollandse pot er ook bij. Gemaakte onkosten worden tegen inlevering van de bonnen vergoed. Een unieke gelegenheid om elkaar eens op geheel andere wijze te ontmoeten. Enkele ervaren vrijwilligers van het Kompas zullen de organisatoren ondersteunen bij deze internationale maaltijd. Voor opgave of informatie;
Paulien Deijkers: deijkers@quicknet.nl of Annelies van der Weijde: anneweijde@ziggo.nl

Het sponsordiner voor “Give to Gambia” wordt een geweldige HAPpening waaraan ook jongerenkoor ‘Arrival’ mee zal werken. Voor € 25,00 per persoon, tot 12 jaar € 15,00, kan er genoten worden van een smakelijke Indonesische maaltijd, gezelligheid en zang. Bovendien komt de opbrengst geheel ten goede aan een bouwproject in Gambia.

Komende zomer gaat een groep jongeren uit de regio daar namelijk daadwerkelijk aan de slag. Dit sponsordiner wordt geserveerd op zaterdag 26 januari om 18.00 uur in de Samenstroomkerk aan de Terpstraat te Wieringerwerf. De kerk is open vanaf 17.30 uur.
Opgave kan via e-mail bij Kees van Noorloos: cp.van.noorloos@quicknet.nl

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close