GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuws

Tonneman opnieuw naar de rechter voor schadevergoeding

Foto: Camping Land uit Zee

WIERINGERWERF – Leek er in eerste instantie, door tussenkomst van de rechter, een einde gekomen aan de perikelen rondom Camping Land uit Zee, niets blijkt minder waar. Ondernemer Tonneman ziet zich opnieuw genoodzaakt om de gang richting de rechter te maken. ‘Na alle perikelen rondom de levering van de grond en alle rechtszaken die we met de gemeente hebben gevoerd dachten we het boek te kunnen sluiten. Het enigste wat nog resteerde is het overeenkomen van de schadevergoeding’ zegt  Jervin Tonneman.

‘We hebben een gesprek gehad met de burgemeester over de hoogte van schadevergoeding die de gemeente wil betalen. De gemeente kwam tot een vergoeding van € 18.000,00, ongeveer 10% van de werkelijk geleden schade. De verschillen tussen de werkelijk geleden schade en het voorstel van de gemeente is dusdanig groot dat verder onderhandelen geen zin meer heeft. ’aldus Tonneman.

De ondernemer ziet zich genoodzaakt om een schadeprocedure op te starten bij de rechtbank. ‘We hadden na alle ellende en schade die de gemeente ons heeft berokkend gehoopt op een goede afwikkeling. Helaas blijkt de rechter er alsnog aan te pas te moeten komen om recht te doen. Naast de schade die we hebben geleden bij de camping heeft wethouder Groot zijn ambtenaren opgedragen om ook geen gebruik meer te maken van onze bedrijfsactiviteiten op het gebied van bouwchemie. We hebben in de afgelopen jaren voor de gemeente Wieringermeer en later Hollands Kroon veel onderhoudswerkzaamheden mogen verrichten aan onder andere de bruggen. Door het geschil met de gemeente over de camping mogen we ook deze werkzaamheden niet meer verrichten. Dus als ondernemer word ik ook nog extra gestraft door dit college. Gelukkig hebben we voldoende werk. Het geeft alleen de manier van besturen van dit college aan. Al met al hebben wij weinig vertrouwen meer in het college en haar handelen’, besluit Tonneman zijn betoog.

Laat meer zien
Back to top button