Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Pelgrim Vronie Spil – Konijn bij KVG Wieringermeer

Foto: Ina Hoogenbosch – Glas

WIERINGERMEER – Maandagavond vertelde Vronie Spil – Konijn in het dorpshuis van Slootdorp “Ons tweede Thuis” bij het KVG Wieringermeer over haar pelgrimsvoettocht
van Bobeldijk in West Friesland naar het Spaanse Santiago de Compostela. Aan
de hand van teksten, foto’s en muziek maakte ze de vele aanwezigen deelgenoot van haar tocht. Liet hen meevoelen in haar vreugde, pijn, verwondering, eenzaamheid en liefde.

Haar voettocht bracht onvergetelijke ontmoetingen met zich mee, maar vaak ook weer een onvermijdelijk afscheid. Het was een tocht waarin lef maar ook kwetsbaarheid elkaar afwisselden. Een reis als ode aan haar lieve ouders; haar veel te vroeg overleden vader en haar inspirerende moeder die bijna 100 jaar mocht worden. Zij hadden haar gevormd, haar een naam en dus een identiteit gegeven. Maar het was ook een eerbetoon aan haar in Afrika vermoorde zwager Pater Kees Spil omdat hij niet vergeten mag worden.

Wat Vronie beleefde tijdens haar pelgrimage ontroerde haar toehoorders en het was dan ook muisstil in de zaal. Een indrukwekkende laatste ledenavond van het KVG in dit seizoen. Wat rest zijn nog een excursie op 8 mei naar Den Helder en de regio Mariaviering op 22 mei in Nibbixwoud. De bijeenkomsten en activiteiten zullen na de zomerstop in september weer met veel inzet en plezier hervat worden.

Laat meer zien
Back to top button