Nieuwe directeur op basisschool Het Baken

‘Freek Steeman nieuwe directeur op Het Baken’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERWERF – Basisschool Het Baken is het schooljaar gestart met een nieuwe directeur; Freek Steeman heeft het stokje overgenomen van interim directeur Aaldert Goverts.

Freek Steeman is geen onbekende binnen Kopwerk, naast directeur op Het Baken blijft hij ook werkzaam als directeur op basisschool De Wegwijzer in Middenmeer. Op onderwijskundig gebied zijn er veel raakvlakken tussen de scholen.

Beide scholen werken namelijk met het thematisch curriculum van IPC. ‘Een fantastische manier van werken waarbij samenhang is tussen de verschillende vakgebieden. Kinderen omarmen deze aanpak en zijn veel meer betrokken bij het leerproces dan voorheen. Daarnaast is er binnen de teams van beide scholen een behoefte om hierin samen op te trekken. Een mooi voorbeeld van hoe twee kleinschalige scholen elkaar kunnen versterken.’

De eerste week van dit schooljaar stond dus in het teken van kennismaken. Kennismaken met de nieuwe directeur, maar ook binnen de groepen stond kennis maken centraal. De onderbouw, middenbouw en bovenbouw gaven aan dit thema hun eigen draai. Zo ging de onderbouw een dagje naar speeltuin De Neshof en verbleef de middenbouw van woensdagochtend tot donderdagmiddag op de Snippenwei in het Dijkgatsbos. Het thema aldaar was Indianen en zo werd De Snippenwei omgetoverd tot een heus indianendorp met totempalen en kampvuur.

De bovenbouw verbleef van dinsdag tot en met donderdag op camping Noorder Sandt in Julianadorp. Slapen deden de kinderen in een prachtige legertent met echte veldbedden, en overdag werden er diverse leuke activiteiten gedaan. De nieuwe directeur ging met deze groep mee op kamp en kon op deze manier al veel kinderen goed leren kennen. De eerste week is afgesloten; het was een week vol belevenissen en avonturen, maar ook eentje om nooit meer te vergeten!