DierennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Met spoed vrijwilligers gezocht!

WIERINGERMEER – Ingrid en Astrid Commandeur zijn met spoed op zoek naar vrijwilligers die hen een handje willen helpen in de drukken tijden met hun werkzaamheden voor Dierentehuis ‘t Schuthok.

Ingrid en Astrid zijn beiden vrijwilligers voor Dierentehuis ‘t Schuthok. Het is de laatste tijd enorm druk, afgelopen week zijn zij alle avonden op pad geweest. Daarom zijn zij dringend op zoek naar hulp. Wie wil er komen versterken in drukke tijden? Op dit moment is er gelijk hulp nodig bij het vangen van gedumpte hanen in het Dijkgatbos.

Waar bestaat je hulp uit ?
Na een melding kijken waar de gedumpte dieren zich bevinden en observeren hoe de dieren zich gedragen, overleggen welke actie het meest geschikt is. De onderstaande methode werkt vaak erg goed bij gedumpte kippen. In het begin van de avond (als het nog licht is) ga je kijken waar de hanen / kippen zijn gaan zitten voor de nacht. Als het dan goed donker is, kan er actie ondernomen worden en kunnen de hanen/kippen hopelijk makkelijk gepakt worden.

Het lukt niet altijd gelijk, maar het op deze manier is de kans het grootst. Het ligt ook erg aan het soort kippen, sommige zijn heel makkelijk en kunnen zelfs overdag gevangen worden. Andere zijn heel schichtig en lukt alleen pas als het bijna donker is.

Hulp is snel welkom !!
De kans op overleven in de bossen is niet zo heel groot, ze vallen snel ten prooi aan vossen en roofvogels. Als er genoeg vrijwilligers zijn kan er een whatsapp-groep worden gemaakt om te kijken wie er beschikbaar is op een bepaalde avond.
Da dames hopen op veel aanmeldingen en zodat men er voor kan zorgen dat gedumpte dieren weer snel in veiligheid gebracht kunnen worden.

Voor alle duidelijkheid, je hoeft niet alleen het bos in. Als er genoeg mensen beschikbaar zijn gaat men in tweetallen werken en indien nodig met meer. Het vrijwilligersteam kan ook in actie komen bij andere dieren die niet thuis horen in het Dijkgatbos of Robbenoordbos. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Astrid Commandeur of Ingrid Commandeur.

Laat meer zien
Back to top button