DierennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Kinderboerderij Het Galjoen: ‘Jong leven’

‘Jonge geitjes bij Kinderboerderij Het Galjoen’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERWERF – Weer een nieuwe editie van het Wel en Wee van Kinderboerderij Het Galjoen. Deze keer een leuke bijdrage over de nieuw geboren geitjes van trotse moeders Belle en Fleur. Vier nieuwe geitjes betekent ook 4 nieuwe namen. Hiervoor roept de kinderboerderij de hulp in van de kinderen. Lees er alles over in deze wel en wee.
‘Jong leven!’

Donderdag 22 maart was het zover! De zusjes Belle en Fleur kregen ieder na een voorspoedige bevalling een zoon en een dochter! Naar deze gebeurtenis, was om meerdere redenen met spanning uitgekeken. Ten eerste omdat het voor beide geiten de eerste keer was dat zij moeder werden maar ook omdat er tijdens hun verblijf bij Kinderboerderij De Woid iets opmerkelijks gebeurd was, dit kregen wij na de logeerpartij te horen van de beheerder. Eén van onze topfitte geiten was daar namelijk over de omheining gesprongen en de kans bestond daardoor dat zij was gedekt door een Nubische bok. Misschien vond zij dit een betere keus dan het dwerg bokje Spikkel? Wie van de twee het was geweest kon hij niet met zekerheid zeggen omdat de zusjes voor een buitenstaander moeilijk uit elkaar te houden zijn.

Er werd druk gespeculeerd en wij zagen het zelf het krijgen van jonge geitjes met leuke hangoren wel zitten. Een nieuw soort… “Galjoengeiten”! Al vroeg tijdens de dracht werd Belle opmerkelijk dikker dan Fleur en na de geboorte was gelijk al duidelijk wie er vreemd gegaan was! De kinderen van Fleur zijn klein en duidelijk dwerggeit, de kinderen van Belle groter en…..hebben grote flaporen!  Alle vier jonge geitjes zijn gezond en levendig en drinken goed. Hun moeders hebben de bevalling goed doorstaan, zijn erg blij met hun kleintjes en als zusjes zijn de moeders onderling ook lief tegen elkaar. Om de jonge moeders en kroost alle tijd te gunnen om aan elkaar te wennen laten we hen de eerste tijd nog zoveel mogelijk met rust. Alleen de verzorgers komen voor de nodige werkzaamheden in het kraamhok. Maar op zaterdag 8 april zullen we onze nieuwe bewoners met trots aan alle bezoekers van Kinderboerderij Het Galjoen laten zien.

Let daarom goed op de uitnodiging voor deze middag.

Foto: Aangeleverd

Omdat de geitjes nog geen naam hebben roepen we hiervoor de hulp in van de kinderen om leuke namen voor ze  te bedenken. We vragen daarom kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar om thuis alvast de namen die ze bedacht hebben op een briefje of leuke ansichtkaart te schrijven en die zaterdag 8 april mee te brengen. Graag duidelijk de naam erbij van het kind van wie de inzending afkomstig is. Er zal dan een bus klaarstaan waar dit in gedeponeerd kan worden. We vragen dus om twee namen voor de twee bokjes en twee namen voor de twee kleine geitjes. Zodra we een keus hebben gemaakt zullen de namen op Facebook bekend worden gemaakt . We zijn benieuwd hoe onze geitjes zullen gaan heten!

Laat meer zien
Back to top button