Lokaal nieuwsNieuws

Het Arker Boetje in zwaar weer

Foto: De Meerpeen/Erwin Slootweg

MIDDENMEER – Het is inmiddels een begrip in de polder. Het Arker Boetje aan de Brugstraat in Middenmeer. Een plek waar de minima worden ondersteund. Ongeveer vierhonderd gezinnen worden geholpen aan kleding, beddengoed, gordijnen, huishoudelijke apparatuur, speelgoed en meer. Maar ook worden er dagjes uit mogelijk gemaakt.

Het Arker Boetje is niet alleen geworteld in de samenleving maar maakt ook deel uit van een omvangrijk netwerk van welzijnsorganisaties en kerken. Met de inzet van 35 vrijwilligers wordt er veel goed werk verzet. Maar het Arker Boetje draait op giften en sponsoring. Nu enkele sponsoren hebben besloten om te stoppen komt men financieel in de problemen. Nieuwe sponsoren zijn noodzakelijk om de maandelijkse kosten te kunnen dekken.

Daarom hoopt de stichting dat mensen donateur willen worden voor een minimaal bedrag van vijf euro per maand. Bedrijven kunnen een plek op de website krijgen voor minimaal vijftig euro per maand. Bij het uitblijven van nieuwe financiën zal de stichting na acht jaar de handdoek moeten werpen. Meer informatie is te vinden op www.stichtingdiaconiedeark.nl.

Laat meer zien
Back to top button