Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Foto-expositie Het Derde Oog

Foto: Sacha Schaafstra

WIERINGERWERF – De leden van fotoclub Het Derde Oog in Wieringerwerf fotograferen graag, maar treden ook graag met hun fotowerk naar buiten, zodat meer mensen hiervan kunnen genieten. In het weekend van 14 en 15 april houdt de fotoclub daarom een expositie in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Ieder clublid heeft een eigen thema gekozen en hiervoor een aantal foto’s gemaakt. Het resultaat is een gevarieerd aanbod van foto’s in verschillende stijlen. Bezoekers kunnen een stem uitbrengen op de foto die zij het mooist vinden. Uit de ingeleverde stemmen wordt een winnaar getrokken, die een foto naar keuze mag uitzoeken.

Fotoclub Het Derde Oog is opgericht op 25 maart 1974. De leden komen doorgaans eens per drie weken op maandagavond bijeen in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur om elkaars werk te bespreken. Het fotograferen aan de hand van een thema stelt de leden voor een uitdaging, maar er is ook ruimte voor het inleveren van vrij werk. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan educatieve avonden, oefenavonden en uitstapjes. Fotoclub Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands centrum vrijetijdsfotografie). De Fotobond organiseert ook diverse activiteiten, waaraan de clubleden kunnen deelnemen, zoals (online) wedstrijden, boeiende presentaties, workshops en mentoraten.

Fotoclub Het Derde Oog doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne 2018, met als bestedingsdoel het organiseren van exposities voor een breed publiek. Leden van de Rabobank Kop van Noord-Holland (Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon) ontvangen in mei per post een stemcode, waarmee zij van 8 tot en met 28 mei 2018 online vijf stemmen kunnen uitbrengen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Iedere stem levert een donatie op van de Rabobank voor de clubkas. Op www.rabobank.nl/kvnh is meer informatie te vinden over deze campagne. Met uw stem(men) steunt u fotoclub Het Derde Oog bij het organiseren van exposities en draagt u bij aan het levendig houden van kunst en cultuur in de Kop van Noord-Holland. Van harte aanbevolen.     

Meer informatie over de fotoclub is te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837. De expositie van fotoclub Het Derde Oog vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 april van 12:00 tot 17:00 uur in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. De toegang is gratis. U bent van harte welkom.  

Laat meer zien
Back to top button