GemeentenieuwsNieuws

Winnaars bekend fotowedstrijd Ode aan het landschap

HOLLANDS KROON – Dat Hollands Kroon een prachtige, unieke en diverse gemeente is qua landschap, wisten we al langer. Maar dat is nu ook vastgelegd op beeld. Door de fotoactie ‘Ode aan het Landschap’ heeft de gemeente maar liefst 452 foto’s ingezonden gekregen. Stuk voor stuk uitbeeldend waarom Hollands Kroon een ode aan het landschap verdiend.

Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon’
Het was ontzettend moeilijk om de top 4 winnaars te kiezen, maar mede dankzij de hulp van de initiatiefnemers achter de Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon’ is het gelukt. De 4 prijswinnaars zijn persoonlijk geïnformeerd. Alle foto’s worden opgenomen in onze beeldbank en worden gebruikt om Hollands Kroon op de kaart te zetten voor toeristen en recreanten. De top 10 mooiste foto’s worden gedrukt op ansichtkaarten.

Winnaars
Uiteindelijk zijn er 10 winnende foto’s gekozen. De top vier krijgt een mooie prijs. Dit zijn:

  1. Een rondleiding bij Landgoed Hoenderdaell en een diner bij restaurant Veer voor twee personen. Gewonnen door de fotograaf Johan Blankwater met de foto ‘Gezicht op Nicolaaskerk’.
  2. Diner voor twee personen bij restaurant ‘t Anker, Kolhorn. Gewonnen door de fotograaf Peter Stoop met de foto ‘Lepelaars in de vlucht’.
  3. Zeehondentocht voor twee personen bij SWRW, Den Oever. Gewonnen door de fotograaf Rob Leguit met de foto ‘Kolhorn’.
  4. Streekproductenpakket van beleefboerderij Veldzichthoeve. Gewonnen door de fotograaf Durk Spijksma met de foto ‘Oostermolen in de tulpen’.

Onderstaande maken de top 10 compleet (willekeurige volgorde). Ook zij krijgen persoonlijk bericht.

  • ‘Aardappelvelden’ van Ingeborg van de Kuijt
  • ‘Hollands Kroon – Kolhorn’ van P.J. Tuin
  • ‘Molen Leonide Anna Paulowna in de avond’ van Johan Blankwater
  • ‘Poldertuin Anna Paulowna’ van Cor Brugman
  • ‘Uitzicht op de hoogte op Oosterklief’ van Peter Stoop
  • ‘Dauwtrappen op Hollands Kroon’ van Martin Hovius

Over de actie
Van 14 september tot 15 november kon men foto’s insturen via de website: https://fotografeer.hollandskroon.nl. Het idee achter de actie was om het diverse en unieke landschap van Hollands Kroon vast te leggen. Deze foto’s worden gebruikt om onze gemeente te promoten onder toeristen en recreanten. De top 10 foto’s worden gebruikt om af te drukken op ansichtkaarten. Deze kaarten worden in de zomer van 2021 verspreid in de gemeente.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button