Lokaal nieuwsMountainbikenNieuwsSportVerenigingsnieuws

Kinderen maken kennis met mountainbiken

WIERINGERMEER – Geja Visser, vrijwilliger van Stichting Cycling Team Wieringermeer, vertelt enthousiast over de mooie Mountainbike-sport: “Enige jaren geleden is de Stichting overgenomen door een groep enthousiaste vrijwilligers. In het begin was er een klein groepje mountainbikers dat elke maandagavond een rondje door het bos fietste. Door de jaren heen kwam er steeds meer animo voor het fietsen en werd de groep steeds groter. Inmiddels bestaat de groep uit 15 begeleiders en op de drukte-avonden gaan er soms 50 kinderen of meer mee het bos in.

De visie van de boscrossers, zoals we ons zelf noemen, is: “op een prettige manier kennismaken met de leuke sport waarbij het plezier voorop staat”. Iedereen mag meedoen. Vanaf de leeftijd van 6 jaar kun je aansluiten.

De groep start  in het dorp bij de paddenstoel voor de Cultuurschuur, aansluiten mag ook bij de ingang van het bos aan de Oom Keesweg. Kinderen die geen goede fiets hebben of een helm missen, maar wel deze sport willen leren kennen, kunnen deze spullen een poosje lenen. Door middel van sponsoring kunnen we op een betaalbare manier kleding bestellen. Het allermooist is om alle kinderen in een lange rij naar of door het bos te zien rijden met dezelfde pakjes aan. Daar genieten we als begeleiders erg van.

De kinderen worden bij het bos onderverdeeld in groepen en zo kan iedereen op zijn eigen niveau door het bos crossen. De grootste beloning van de avond is vooral het einde. We trakteren daar altijd op een stoopwafel en dat wordt erg gewaardeerd. De koek mag zeker niet ontbreken. Voor het vallen van de avond zijn we weer in Wieringerwerf of worden de kinderen weer opgehaald door hun ouders bij het bos.

Dit jaar zullen we na de corona-periode de uitstapjes ook weer wat gaan uitbreiden. Zo hebben we een uitje naar Texel in de planning staan en verheugen we ons erop om het parcours in Geestmerambacht en Indoor MTB parcours in Almere te fietsen. Ons motto is plezier hebben en we proberen het allemaal zo laagdrempelig mogelijk te houden zodat iedereen mee kan doen.

Mocht je nu denken, dat lijkt me wel wat en je wilt meer informatie? Dan mag je mailen naar cyclingteamwieringermeer@hotmail.com  of reageren via facebook Cyclingteam Wieringermeer”.

Laat meer zien
Back to top button