Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

NK Stroladen opnieuw succesvol; AP de Jachthut en Burghout Stro Laad Team Nederlands Kampioen

´De Nederlands Kampioen bij de mannen is AP de Jachthut´ – Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – Zondagmiddag werd voor de vierde keer het NK Stroladen in Wieringerwerf gehouden. Op de landerijen achter bezoekboerderij Leven van de Wind streden 19 teams om de titel.

De regels zijn vrij eenvoudig. Je hebt een team van 7 personen, één bekommert zich over de trekker, de andere 6 zorgen dat de wagen zo snel mogelijk wordt geladen met 120 balen stro. Na de finish moeten de trekker en wagen over een viertal obstakels waardoor de wagen stevig heen en weer geschud wordt. Alle strobalen die van de wagen afvallen worden bestraft met 10 seconden. Deze straftijd wordt bij de finishtijd opgeteld. Dat geeft de uiteindelijke klassering.

Dit jaar waren er 17 mannen teams en 2 dames teams. In beide categorieën was er een deelnemersteam uit Zeeland. Maar ook teams uit Friesland en de Noord-Oostpolder hadden zich ingeschreven.

Bij de mannen mag het team van AP de Jachthut zich wederom Nederlands Kampioen Stroladen noemen. Als tweede eindigde het team van de Brekkenpolder en de outsiders van de brandweer Nieuwe Niedorp behaalden een verrassende derde plaats.

Bij de dames moesten de Zeeuwse Stro Wuuven hun meerdere erkennen in het Burghout Stro Laad Team. Waardoor de dames van Burghout van Wieringen de roze vork mee naar huis mochten nemen en de titel Nederlands Kampioen.

‘ De dames van Burghout stro laad team van Wieringen sleepte de winst in de wacht bij de vrouwen’ – Foto: Erwin Slootweg
‘De nummer twee bij de mannen het team van Brekkenpolder’ – Foto Erwin Slootweg
‘De brandweermannen uit Nieuwe Niedorp behaalden een verrassende derde plaats’ – Foto: Erwin Slootweg

 

Laat meer zien
Back to top button