ConcertEr op uitNieuws

Vrolijk Dierendagconcert bij Muziekvrienden Samenstroom

WIERINGERWERF – Het is bijna dierendag! En de Muziekvrienden Samenstroom willen graag muziek laten horen. Die twee dingen kunnen uitstekend samengaan in een Dierendagconcert. En er wordt groots uitgepakt. Wel twee koren en een trio zullen een scala aan dieren bezingen.

Het koor Vergutas uit Heerhugowaard nam een paar jaar geleden het initiatief voor dit concert. Maar door Corona kon het twee keer niet doorgaan. Maar nu gelukkig wel. Kinderkoor Eigenwijs uit Wieringerwerf zei meteen ja toen ze de uitnodiging kregen om mee te werken. En trio Sjaak Bakker vond het ook een leuk idee. Dus hebben zij samen een mooi programma voor u gemaakt.

Wat kunt u verwachten? Kinderkoor Eigenwijs bezingt o.a.de bekende Beren, Dikkertje Dap, de Ark van Noach, Lief, klein Konijntje, ‘Alle dieren doen vandaag een beetje raar’ en nog veel. Meezingen kan ook. Zelfs Franciscus van Assisi, die ooit dierendag heeft geïntroduceerd, komt langs. Vergutas buigt zich over het grotere werk zoals: ‘The lion sleeps tonight’, ‘Africa’, ‘Memory’ uit Cats, ‘the Elephantsong’, en nog veel meer moois over dieren. Het Trio Sjaak Bakker zal met hun folksongs als vrolijke noot hier ook aan deelnemen.

Al met al genoeg redenen om de Samenstroom in Wieringerwerf op 2 oktober te bezoeken. Neem kinderen, ouders en grootouders mee. Iedereen is welkom. Na het concert is er de mogelijkheid om koffie, thee of iets fris te drinken met wat lekkers. De toegang is vrij. Wel wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de kosten.

Laat meer zien
Back to top button