NieuwsVerenigingsnieuws

Vrij onderwerp + Vincent van Gogh bij Het Derde Oog

WIERINGERWERF – Fotografie en schilderkunst hebben veel raakvlakken. Denk bijvoorbeeld aan compositie,
kleurgebruik, spelen met licht, een flinke dosis creativiteit of het inzetten van een model. Een belangrijk verschil tussen beide kunstvormen is de uitvoering: met verf en penseel in de schilderkunst en met camera en fotobewerking in de fotografie.

De leden van fotoclub Het Derde Oog konden fotograferen voor een vrij onderwerp, maar het was ook mogelijk om de fotografie te verbinden met de schilderkunst en een op het schilderwerk van Vincent van Gogh geïnspireerde foto te maken. Kees Bleeker behaalde een gedeelde eerste plaats met een zwart-wit opname van een stadje achter een zonnebloemveld. Het grote vlak met lucht zorgt voor rust in de foto. Hij deelde de eerste plaats met Leen Kuiper, die de kop van een Amerikaanse zeearend had vastgelegd. Ingekaderd in een rond passe-partout maakte deze indringend kijkende roofvogel nog meer indruk. Ria Pöhler sloot de rij met een derde plaats met een prachtig beeld van een bloesemboom met uitbundige kleuren en fraai licht, geheel in de stijl van
Vincent van Gogh. Bloeiende bomen waren speciaal voor Van Gogh. Ze vertegenwoordigden ontwaken en hoop.

Op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl kunt u de afbeeldingen voor het thema ‘Vrij onderwerp + Vincent van Gogh’ bekijken, bij de clubavond van 3 februari 2020. Maandag 24 februari staat het thema ‘Reflecties’ op de agenda. Als u deze of een andere clubavond wilt bijwonen, bent u van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavonden in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u de website raadplegen of contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

‘Gedeelde eerste plaats’ – Foto: Kees Bleeker
‘Gedeelde eerste plaats’ – Foto: Leen Kuiper
‘Derde plaats’ – Foto: Ria Pöhler
Laat meer zien
Back to top button