NieuwsVerenigingsnieuws

Reflecties bij fotoclub Het Derde Oog

WIERINGERWERF – Bij reflecties denk je al gauw aan weerspiegelingen in het water of in een raam. Enkele leden van fotoclub Het Derde Oog hadden nog wat creatievere ideeën bedacht. Zo fotografeerde Leen Kuiper
de weerspiegeling van een kleurrijk herfstbos in een glazen vaas. Door de bolling van het glas ontstaat als het ware een waterval van bomen. Zijn foto deelde de eerste plaats met een opname van een groenpootruiter, gemaakt door van Ed van der Veen. Bijzonder aan deze opname is dat, op een paar kleine rimpelingen na, de achtergrond helemaal wit is. Van der Veen bereikte dit effect door recht tegen het licht in te fotograferen en drie stoppen over te belichten. Mirjam van Oudenaarden behaalde de derde plaats met een foto van een bont gekleurd huis op palen, gereflecteerd in water.

Foto’s voor het thema ‘Reflecties’ zijn te zien op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 24 februari 2020. Voor maandag 16 maart staat een ‘Drieluik met een vrij onderwerp’ op het programma. Wie het leuk lijkt om deze of een andere clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavonden in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u de website raadplegen of contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Gedeelde eerste plaats: ‘Groenpootruiter’ Foto: Ed van der Veen.
Gedeelde eerste plaats: ‘Weerspiegeling van een kleurrijk herfstbos in een glazen vaas’ – Foto: Leen Kuiper
Laat meer zien
Back to top button