NieuwsVerenigingsnieuws

Fotoclub Het Derde Oog speelt met drieluiken

WIERINGERWERF – Na een voortvarende start van het nieuwe seizoen hebben de activiteiten van fotoclub Het Derde Oog korte tijd op een laag pitje gestaan in verband met aangescherpte coronamaatregelen. Maar in oktober was er nog wel een inspirerende inleveravond met als thema ‘Drieluik’.

Cootje Passchier wist de meeste stemmen te veroveren met haar creatie van een authentiek drieluik. De gesloten delen tonen de buitenkant van een zakhorloge, in geopende toestand wordt het binnenwerk zichtbaar, met links en rechts een half klokje en in het midden het gehele uurwerk. Hierbij heeft Passchier gebruik gemaakt van de ‘double exposure’ techniek, waarbij je als het ware twee foto’s over elkaar heen legt en samenvoegt tot één foto. Het geheel is knap symmetrisch afgewerkt.

Foto: Cootje Passchier

Sowieso bracht het thema ‘Drieluik’ veel creativiteit bij de clubleden naar boven. Er waren verrassende driedelige kunstwerkjes te zien, soms als drie losse foto’s, soms als één collage met drie afbeeldingen. Ook hierbij speelden de makers met de lay-out. Een aantal drieluiken is te bewonderen op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 19 oktober 2020.

Maandagavond 30 november staat in het teken van het thema ‘Puur’. Een week later, op maandag 7 december, bespreken de leden het fotowerk van het clubuitje naar het Hembrugterrein in Zaandam, dat in september heeft plaatsgevonden. Wie het leuk lijkt om een clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavonden in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u de website raadplegen of contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Foto: Cootje Passchier

Laat meer zien
Back to top button