NieuwsVerenigingsnieuws

De ‘Koet 66’ wijst je de weg met carnaval in Koetelburg

KOETELBURG – Carnaval kent een rijke geschiedenis in de Wieringermeer. De festiviteiten rondom carnaval werden door de jaren heen altijd in of om Middenmeer gehouden. In Hotel Smit, De Oude Beurs, De Beurs en nu al enkele jaren in het pand van Vader aan de Industrieweg.

Met een jubileum jaar, dit jaar het 66 jarig jubileum, van de Carnavalsvereniging wordt er altijd wat meer dan anders stil gestaan de geschiedenis van het feest. Zo bracht Prins Paljas 1/3, samen met Hofnar Joris, al een muzikale melancholische ode aan de polder. Ook de Koetelkrant kende een extra bijlage ter aanvulling op het boek ‘Alaaf in de polder’, dat ter gelegenheid van het 55 jarige bestaan van de vereniging uitkwam. In dit addendum worden de laatste 11 jaar belicht.

Van Prins Pierre 1 (Piet Bergmans) in 1955 tot Prins Paljas 1/3 (Ton van Oers) in 2020 loopt de geschiedenis van de vereniging. 66 jaar carnaval in de polder vraagt om een eigen route de ‘Koet 66’. En het kan niet anders dat deze route start bij het gebouw dat jarenlang de bakermat van het carnavals was, De Oude Beurs. En dan is het slechts een kwestie van de ‘Koet 66’ volgen om bij de plaats aan te komen waar men vandaag de dag de goudgele rakkers uit de tap laat stromen.

Ook is het een handig hulpmiddel voor de inwoners van Middenmeer die ‘s avonds na het carnaval in licht beschonken toestand, of wellicht iets zwaarder aangeschoten, de weg terug proberen te vinden. Volg de ‘Koet 66’ en je komt in ieder geval tot De Oude Beurs. Vanaf daar moet je het zelf maar weer uitzoeken.

Laat meer zien
Back to top button