Lokaal nieuwsNieuws

Wieringermeerruiters helpen bij uitbreiding manege met nieuwe bak

MIDDENMEER – Het was een mooi gezicht op maandag 11 oktober. Er wordt bij de manege aan de Hoornseweg namelijk hard gewerkt om een nieuwe bak te realiseren. Loonbedrijf Sturm Jacobs had in de week ervoor al het oude zand afgegraven,  het nieuwe zand gekilverd en de drains erin gefreesd.

Toch kan niet alles machinaal worden verzorgd. Pim Sturm: “er moest een zeil getrokken worden en daarvoor waren vele handen nodig. We rekenden op de hulp van zo’n 20 vrijwilligers, er kwamen er zelfs 40 opdagen tot mijn blijde verrassing!” Vrijwilligster Iris Huisman vult aan: “Samen met de 6 medewerkers van het Loonbedrijf kon de klus vrij snel worden geklaard, met drie minuten was het zeil al geheel uitgetrokken. Maar toen kwam eigenlijk het echte werk. Dat was het goedleggen van het zeil in de drains. Dit moest meteen vastgelegd worden met zand, anders waaide of trokken wij het zelf weer uit de vorige drain vandaan”. Iris vervolgt: “De hele ochtend klonk het  ‘1,2 en GO!’, en  dan kropen we met zijn allen naar de volgende drain om het dikke plastic er weer in te leggen”.

De afgelopen weken waren de mannen van Stichting Hippos en Sturm Jacobs iedere dag druk bezig met het aanvullen van het zand en het kilveren. Pim:  “Voordat we de buitenkant van de bak afwerken en de rest van het zand aanbrengen wordt er o.a. nog een hekwerk geplaatst”.  “We verwachten dat de bak over 3 weken klaar is, dus dan kunnen we weer lekker veilig buiten rijden”, meldt Iris tot besluit.

 

Laat meer zien
Back to top button