GemeentenieuwsNieuws

College Hollands Kroon bedankt inwoners voor nakomen maatregelen

HOLLANDS KROON – In Hollands Kroon ging het dit weekend heel goed: De inwoners hielden zich aan de richtlijnen, hield afstanden en gebruikten hun gezonde verstand. Een dikke pluim en veel dank hiervoor, ook namens het college.
Een paar punten verdienen wat extra aandacht. Zo was het op het Lutjestrand druk en dat vergroot onnodig het risico op verspreiding van het virus, wat we met zijn allen willen tegengaan. Onze oproep herhalen we daarom graag: blijf gewoon thuis! Als het niet nodig is, ga dan de deur ook niet uit. De medewerkers van Hollands Kroon, de collegeleden, doen dat ook allemaal. Alleen als we ons allemaal aan de richtlijnen houden, krijgen we corona onder controle.

Op dit moment is er geen sprake van het officieel afsluiten van het Lutjestrand. Wel worden er extra borden geplaatst met waarschuwingen en de richtlijnen. En deze locatie zal de komende tijd extra gecontroleerd worden door boa’s en politie. En als het nodig is, zal de gemeente uiteraard gaan handhaven.

Arbeidsmigranten
Ook uitten sommige mensen hun zorgen over de vraag of arbeidsmigranten de richtlijnen ook goed begrijpen. Wij zijn in contact met ondernemers en huisvesters om de geldende maatregelen te verspreiden en ze duidelijk te maken aan de betreffende arbeidsmigranten. Ook in hun eigen taal. Daarbij komen er ook wat meldingen over het gedrag bij supermarkten. Bij veel supermarkten hangen de richtlijnen nu ook in verschillende talen. Politie en boa’s houden toezicht in de buurt van winkelcentra en supermarkten. Ook hier geldt: als de situatie erom vraagt, zal men gaan handhaven.

Laat meer zien
Back to top button