BedrijvennieuwsNieuws

Transportfusie op komst: Simon Loos en Peter Appel Transport gaan samen

MIDDENMEER – Transporteurs Simon Loos uit Wognum en Peter Appel Transport uit Middenmeer gaan vanaf volgend jaar verder onder de vlag van Simon Loos. De bedrijven zijn beide gespecialiseerd in de levensmiddelenlogistiek, en de directeuren zijn neven van elkaar.

Met de fusie verdubbelt het nieuwe bedrijf qua grootte: er ontstaat een organisatie met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland. “Onze bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan”, vindt Simon Loos. “Deze stap is dan ook meer dan logisch met het vizier op morgen. En het biedt tevens allerlei nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, partners en medewerkers.”

Bij de fusie zullen geen banen verloren gaan, laat Martin Knol weten aan NH Nieuws. Hij wordt de CFO van het nieuwe bedrijf. “Ruim 90 procent van onze werknemers zijn chauffeurs. We willen hen beter ondersteunen en daar hebben we alle mensen voor nodig.”

Het feit dat de directeuren neven zijn en uit dezelfde transportfamilie Loos komen, heeft tot de naamkeuze van Simon Loos geleid. “Juist vanwege onze Loos familieband en het feit dat Simon Loos al meer dan 80 jaar een vertrouwde naam is in logistiek Nederland, hebben we besloten om gezamenlijk verder te gaan als Simon Loos en geen nieuwe naam te lanceren”, aldus Peter Appel. Beide directeuren blijven leidinggeven aan het gefuseerde bedrijf.

Laat meer zien
Back to top button