NieuwsRegionaal nieuws

Bakker Bellis bedenkt ludieke actie rondom kermisdrama in Hippolytushoef: “Toch nog botsauto’s dit jaar”

‘De botsauto schnitt van Bakker Bellis uit Hippolytushoef met daarop een foto van voormalige Wieringse burgemeester Titia Lont en OHK raadslid Henk-Jan Wittink’ – Foto: Bakker Bellis

HIPPOLYTUSHOEF – De toekomst van de meer dan honderd jaar oude kermis in Hippolytushoef staat op losse schroeven. Een conflict over de veiligheid van de botsauto’s zorgt er mogelijk voor dat het festijn morgen niet van start gaat. Bakker Edwin Bellis springt daar slim op in en bedacht de Botsauto Schnitt: “Puur uit hilariteit. En zo hebben we toch nog botsauto’s dit jaar.”

Afgelopen maandag werd bekend dat de welbekende botswagens, het ‘kloppende hart’ van de kermis, niet meer op hun vertrouwde plek mogen staan vanwege de brandveiligheid. De andere exploitanten hebben aangegeven dat het voor hen dan financieel niet de moeite is om nog te komen.
“Het kermisdrama leeft enorm in het dorp, dus ik wilde er toch wat mee doen”, vertelt Bellis aan NH Nieuws. “Het is natuurlijk ook een handige manier om mezelf in the picture te zetten. Normaal gesproken hebben we rond deze tijd de Bier Schnitt, dus het was een kleine stap naar de Botsauto Schnitt. Een paar wielen erop, een prikkertje als antenne, oogjes als koplampen en klaar is kees.”

Lachen
De reacties zijn overwegend positief. “De meeste mensen vinden het leuke humor en kunnen er om wel om lachen. Ik betwijfel alleen of de kermisexploitanten het ook zo kunnen waarderen. Ik vind de hele discussie een beetje overdreven. Als iedereen wat water bij de wijn doet, valt er vast nog wel wat te overleggen.”

Vanmiddag gaan de exploitanten en de gemeente om tafel zitten om te kijken of ze nog nader tot elkaar kunnen komen.

Laat meer zien
Back to top button