Agenda

feb
18
di
2020
Fractievergadering GroenLinks
feb 18 @ 19:30 – 22:00

DEN OEVER – De fractie van GroenLinks Hollands Kroon vergadert in de Zingende Wielen in Den Oever. De vergadering is openbaar en begint om 19:30 uur. In de vergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van donderdag 27 februari besproken. Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld. Stuur een berichtje naar lilianpeters@hollandskroon.nl (fractie) en/of groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secreariaat).

feb
19
wo
2020
Brei- en Haakcafé in Hippolytushoef
feb 19 @ 09:30 – 11:30
Brei- en Haakcafé in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – De tentoonstelling ‘Kleren maken de vrouw’ in het Zuiderzeemuseum, is dit keer de inspiratiebron voor het Brei- en Haakcafé, op 19 februari. Kapotte kleding niet weggooien maar op een leuke manier herstellen, dat kan. De expositie toont een aansprekend en leerzaam overzicht van kleding van vroeger en nu. De tentoonstelling laat niet alleen de oude handwerk- en repareer technieken en de schoonheid die deze opleveren, zien, er is ook aandacht voor hedendaags design dat is gebaseerd op oude vormen en technieken. De expositie is nog tot 5 april te bewonderen.

‘Zelf hebben we ook al een paar werkstukken gemaakt, zoals een paar polsmofjes die met kralen zijn versierd. Zo kan je natuurlijk ook een gat in je trui opleuken. Je maakt er een uniek stuk van’, vertelt Jeannette. Om nu alvast ideeën op te doen is het Brei- en Haakcafé op 19 februari geopend van 9.30 tot 11.30 uur, Dorpshuis, Kerkhofsteeg te Hippolytushoef. Kosten € 5,= p.p., dit is inclusief koffie of thee. De organisatie is in handen van Gerdien Ottens, Alie Kool en Jeannette Renooij. Meer informatie? alie.kool@hotmail.com of telefoon 06-14989938.

Fractievergadering CDA
feb 19 @ 20:00

HIPPOLYTUSHOEF – De fractie van CDA Hollands Kroon vergadert in de Hippolytuskerk, Kerkplein 17 (begane grond). De vergadering is openbaar en begint om 20:00 uur.

In de vergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van donderdag 27 februari besproken.
Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom.

Fractievergadering VVD
feb 19 @ 20:00

ANNA PAULOWNA – De VVD fractie Hollands Kroon houdt haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur. De vergadering is in het MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1 in Anna Paulowna).

Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.

feb
20
do
2020
Digitaal inloopspreekuur in ‘De Kroon’
feb 20 @ 10:00 – 11:30
Digitaal inloopspreekuur in 'De Kroon'

MIDDENMEER – Elke donderdag in de EVEN week bent u van harte welkom bij het Digitaal Inloopspreekuur in “De Kroon”, Kroonwaard 1 in Middenmeer. Kunt u wel wat hulp gebruiken (gratis) bij het gebruik en de mogelijkheden van uw telefoon, tablet of laptop? Er is hulp van 10:00 tot 11:30 uur.

Om u gemakkelijk te kunnen helpen is het wenselijk dat u op de hoogte bent van het wachtwoord van uw apparaat, u kunt het ook op papier meenemen. Zo kunnen we u beter van dienst zijn. Het Digitaal Inloopspreekuur is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon.

Repaircafé in Middenmeer
feb 20 @ 10:00 – 12:00
Repaircafé in Middenmeer

MIDDENMEER – Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.

Klaverjassen bij De Ruimte
feb 20 @ 19:30 – 20:30

WIERINGERWERF – Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1. Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld. Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop. Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel. Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.

feb
21
vr
2020
Carnaval De Meerkoetelaars: Sleuteloverdracht
feb 21 @ 13:11
Carnaval De Meerkoetelaars: Sleuteloverdracht

WIERINGERWERF – Het carnavalsweekend van de Meerkoetelaars gaat van start. De burgemeester overhandigt ‘de sleutel van de gemeente’ aan Prins Paljas 1/3. Dit officiële moment vindt om 13:11 uur plaats in de Raadszaal van de Cultuurschuur. Naast de voltallige Raad van Elf zijn hier de Dansmariekes, hofkapel en andere belangstellenden bij aanwezig.

Ontmoetingsdiner Wieringerwerf
feb 21 @ 18:00
Ontmoetingsdiner Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Iedereen, die een keer wil mee eten bij het ontmoetingsdiner, mag zich aanmelden. Het diner wordt gehouden in het Kompas, Meeuwstraat 44 en begint om 18:00 uur. De maaltijd is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen eten of die door een of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten.
De ontmoetingsdiners zijn voor oud en jong, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk. De kosten voor het diner bedragen € 5,00.

Denkt u nu dit is wat voor mij of voor mijn moeder, buurman o.i.d, meldt u, hem of haar dan aan bij Trudy van Arkel 0227-823136, Marjan Lettinga 0227-5814932 of Anneke Zuidhof 0227-577223. Dat kan vanaf 31 januari tot 8 februari 9:00 uur. Heeft u vervoersproblemen of een dieet? Dan kunt u dat ook gelijk melden.

Keezen bij De Ruimte
feb 21 @ 20:00

WIERINGERWERF – Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Aanvang 20:00 uur. Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol! In principe speelt u met een vaste partner. Er worden 4 rondes gespeeld. Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.

BoKiBa bij CV De Meerkoetelaars
feb 21 @ 21:11
BoKiBa bij CV De Meerkoetelaars

MIDDENMEER – De Koetelburcht aan de Industrieweg 81 opent om 21:11 uur de deuren voor BoKiBa, oftewel BoerenKielenBal, de openingsavond van Carnaval 2020.

De benodigdheden voor deze avond zijn:
• Boerenkiel of een boerenjurkje
• Dans of Bar-hang-schoenen
• Sterke verhalen
• Goed Carnavalshumeur

De entreekosten voor het BoKiBa zijn € 11,00. Mocht je niet in het bezit zijn van een Boerenkiel dan is er geen paniek. Bij de kassa kan je voor het luttele bedrag van € 11,00 een gloednieuwe Boerenkiel kopen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Melrose – De Go-Round Drive-In-Show.

Koetelbus
Je hebt je meer dan goed vermaakt en je lichaam en geest goed voorzien van alcoholische versnaperingen. Helaas komt aan al dat moois ook weer een einde en hoe ga je dan naar huis? De Meerkoetelaars hebben daar een prachtige oplossing voor. Ook dit Carnaval staat de Koetelbus weer tot jullie beschikking. Dus laat je eerder op de avond naar de Koetelburcht brengen of laat de auto staan waarmee je gekomen bent en stap voor € 10,00 de Koetelbus in voor een veilige thuiskomst.

feb
22
za
2020
Carnavalsoptocht en kindercarnaval met CV De Meerkoetelaars
feb 22 @ 14:00 – 16:30
Carnavalsoptocht en kindercarnaval met CV De Meerkoetelaars

MIDDENMEER – Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ organiseren de Meerkoetelaars weer een gezellig en spetterend Kindercarnaval! Om de stemming er in Koetelburg een beetje in de krijgen start om 14:00 uur een optocht bij de oude bibliotheek.

Er zijn verschillende verkleedprijzen te winnen tijdens de optocht! De zaal van de Koetelburcht gaat om 15:00 uur open. Als eerste krijgen de kinderen bij binnenkomst allemaal een kaartje. Hiermee kunnen zij chips en drinken halen, maar ook een klein cadeautje grabbelen uit de grabbelton of de unieke grabbeljurk. Verder kunnen de kinderen zich vermaken met een paar leuke spelletjes. Uiteraard zullen de Dansmariekes op dit feest niet ontbreken en een paar fantastische dansjes laten zien. Ook kan iedereen weer lekker meedansen en zingen op de liedjes van DoLiDisco. Als hoogtepunt van de middag zal onze Prins voorop gaan in de polonaise. Het feest duurt tot 16.30 uur en de entree is geheel gratis.

Tim Knol met Lost & Found 2 in De Cultuurschuur
feb 22 @ 20:00
Tim Knol met Lost & Found 2 in De Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Tim Knol treedt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, op met het theaterconcert Lost & Found 2. Tim Knol speelt werk van zijn album Cut the Wire en van zijn nieuwe cd Happy Hour met de Blue Grass Boogiemen. Hij speelt ook een aantal mooie covers, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt.

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. Het concert begint om 20:00 uur. De entree is € 17,50, inclusief 2 consumpties. Reserveringen: reserveringen@decultuurschuur.nl.

GROOTS carnaval bij CV De Meerkoetelaars
feb 22 @ 21:00
GROOTS carnaval bij CV De Meerkoetelaars

MIDDENMEER – Al drie jaar op rij is de zaterdagavond stijf uitverkocht. Als je een kaart hebt bemachtigd tijdens de voorverkoop op vrijdag 14 februari kun je genieten van een bomvol programma in de Koetelburcht, Industrieweg 81. Zorg ervoor dat je op tijd in de Koetelburcht bent zodat je meer kans maakt op de verkleedprijs welke zal worden uitgereikt door Prins Paljas 1/3 en zijn hofdames. De rest van de avond wordt muzikaal aangekleed door Het DJ Team. De zaal gaat om 21:00 uur open.

Koetelbus
Je hebt je meer dan goed vermaakt en je lichaam en geest goed voorzien van alcoholische versnaperingen. Helaas komt aan al dat moois ook weer een einde en hoe ga je dan naar huis? De Meerkoetelaars hebben daar een prachtige oplossing voor. Ook dit Carnaval staat de Koetelbus weer tot jullie beschikking. Dus laat je eerder op de avond naar de Koetelburcht brengen of laat de auto staan waarmee je gekomen bent en stap voor € 10,00 de Koetelbus in voor een veilige thuiskomst.

feb
23
zo
2020
Pokémon Detective Pikachu bij Filmhuis De Cultuurschuur
feb 23 @ 15:00

WIERINGERWERF – Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Pokémon Detective Pikachu, een film uit 2019. Tim Goodmans vader wordt op mysterieuze wijze ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een Pikachu, een eigenaardig pratend wezen dat niet zo sterk en wendbaar is als andere Pikachu’s, maar claimt een uitermate goede rechercheur te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.

Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Vroeg op stap verkleedavond
feb 23 @ 16:11
Vroeg op stap verkleedavond

MIDDENMEER – Na twee dagen doorbijten, doorzetten en doorzitten is het eindelijk zover: Deze avond blikken we terug naar legendarische tijden. De gehele avond wordt omlijst door de Coverband Phoenix. Als klap op de vuurpijl zullen oude legendes in de vorm van de Party Animals je Mellow laten voelen en je doen laten dansen alsof je een hele tray Aquarius hebt opgedronken.

Zondag staat tevens bekend als de dag der creaties en verkleedprijzen. De concurrentie is al jaren moordend, om de zeer gewilde prijzen binnen te slepen. De creaties van de afgelopen jaren zullen bij velen nog in het geheugen gegrift staan. Hierom hebben we een klein overzicht gemaakt van al deze spraakmakende creaties. Dit móet wel voldoende motivatie geven voor eenieder die al weken gezellig aan de gang is om de menigte te verrassen en bovenal vrolijk te maken op de Carnavalszondag. De ultieme beloning voor deze dag is uiteraard het felbegeerde weekendje weg naar Wolferswoud voor 10 personen. Het begint mooi om 16:11, waar je meteen de hofhouding kan imponeren en vlijen met jullie originele creatie. Entree: € 5,00

feb
24
ma
2020
After Work Party bij CV De Meerkoetelaars
feb 24 @ 16:11
After Work Party bij CV De Meerkoetelaars

MIDDENMEER – Nog niet zo heel lang geleden was de maandagavond een moeizaam in te vullen carnavalsavond. Nu al weer jarenlang één der gezelligste en drukst bezochte avonden. De ingrediënten: men neme een vroeg starttijdstip, laten we zeggen 16.11. Iedereen kan dan al op tijd aanwezig zijn. Je baas schenkt je dat laatste uurtje van je werkdag vast wel, helemaal als je aangeeft dat je in werktenue met bedrijfslogo heen gaat en dus flinke reclame gaat maken voor de zaak. Daarnaast wil de baas zelf uiteraard ook niks missen van deze superavond. Die wil er de dag erna ook over mee kunnen praten natuurlijk. Vrij snel na aankomst kun je een gratis bakkie soep bemachtigen, met liefde uitgeserveerd door Prins Paljas en zijn hofdames.

In de tussentijd heb je al veel mensen kunnen spreken en zijn vele wereld- en werkproblemen onder het genot van een drankje al snel opgelost. Het wordt drukker en gezelliger. Vele plichtplegingen zijn er niet, de Raad van Elf is lekker informeel aanwezig dus goed aanspreekbaar. Tot zover weinig nieuws onder de zon. Toch, het is wel een jubileumuitgave dit jaar. Laat er nou zo rond 20.30 uur een band gaan spelen! We noemen ze “Bouwbedrijf de Groot”. Ze gaan deze avond naar een hoger niveau tillen en er mag gedanst worden! De zaal gaat nog een tandje hoger in de feestmodus. Nog een meevaller de entree en garderobe zijn deze avond geheel gratis!

feb
25
di
2020
Cursus Muzikale Basis Vorming in De Cultuurschuur
feb 25 @ 15:00 – 17:45

WIERINGERMEER – Muziekschool De Cultuurschuur start met een nieuwe cursus ‘Muzikale Basis Vorming’ voor kinderen van groep 1 t/m 8. In deze cursus raken kinderen vertrouwd met verschillende muziekstijlen en wat muziek met hen doet. Creatief durven zijn door op muziek te bewegen en te tekenen. Kinderen ervaren ritme met o.a. ritmestokjes, en toonhoogte door o.a. te zingen en op de blokfluit te spelen. Kortom een bijzondere Muzikale belevenis!!

De cursus is verdeeld in 3 leeftijdsgroepen:
Groep 1: 4, 5 en 6 jaar: 15:00 tot 15:45 uur.
Groep 2: 7, 8 en 9 jaar: 16:00 tot 16:45 uur.
Groep 3: 10 en 11 jaar: 17:00 tot 17:45 uur.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 40 minuten. De kosten zijn € 45,00. De docente is Nienke Staal

Oktoberfest 2020 bij CV de Meerkoetelaars
feb 25 @ 19:11
Oktoberfest 2020 bij CV de Meerkoetelaars

MIDDENMEER – Dinsdagavond, de spetterende afsluiter; Oktoberfest 2020. Het is maar één keer Carnaval in 2020 en het is maar één keer het 66ste jubileum. Dit kun je maar op één manier afsluiten: Met een SUPERKNALLER! Met een kleine uitglijder vorig jaar naar een quasi Oktoberfest met glühwein, rollerskates, wijde pijpen en een afro-dirndl disco party, gaan we dit jaar weer gewoon in het oude vertrouwde Oktoberfest thema afsluiten. Het is leuk zijn als de bezoeker daarom qua kledij rekening houdt met dit thema.

Voor iedereen die tussen 19.11 en 20.11 binnen is, wordt een overheerlijke kop chocomel of lekker warme glühwein geschonken. Gratis en voor helemaal niets wel te verstaan. Bovendien zal dit worden ingeschonken door niemand minder dan prins Paljas 1/3.

Maar dan de muziek! Als ze zeggen dat ze met een knaller afsluiten, bedoelen ze ook echt een knaller! Zorg dat u allen op tijd binnen bent voor: Bouwbedrijf de Groot, Vieze Jack en MENTAL THEO! Een mix van retro, Carnaval en moderne deuntjes. Allemaal muziek die helemaal niets met het thema te maken hebben. Kijk, dát noemen we nou carnavalesk.

Inspreekuur inwoners Gemeenteraad Hollands Kroon
feb 25 @ 20:00 – 21:00

De gemeenteraad Hollands Kroon vindt dat iedere inwoner en belanghebbende van de gemeente iets onder de aandacht van gemeenteraad moet kunnen brengen. U kunt daarvoor gebruik maken van het inspreekrecht.

  • Het inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden is op de dinsdagavond voorafgaand aan de reguliere raadsvergadering.
  • Het betreft een openbare bijeenkomst waar geen verslaglegging van plaatsvindt.
  • Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor het inspreekuur melden. Voor aanmelden drukt u op de oranje button en dan krijgt u een digitaal formulier wat u kunt invullen. De griffie neemt na het ontvangen van het formulier contact met u op.
  • Na aanmelding vermelden wij uw naam en het onderwerp waarover u inspreekt op de gemeentelijke website, tenzij u in het aanmeldformulier anders aangeeft.
  • Omdat tijdens het inspreekuur de gemeenteraad wordt toegesproken, zijn wethouders hierbij niet aanwezig.

Wanneer u inspreekt is het handig om voldoende kopieën van uw inspreektekst mee te nemen, zodat raadsleden het kunnen nalezen. Zorg ook voor een samenvatting van de kernboodschap in twee zinnen. Dit komt van pas als de voorzitter verzoekt om af te ronden.

U heeft maximaal vijf minuten spreektijd (dit komt overeen met één zijde van een A4). Als er meer dan zes insprekers zijn, wordt de spreektijd door de voorzitter verkort. Loop voorafgaand aan de vergadering even langs bij de raadsgriffier, dan weet hij dat u er bent.

feb
26
wo
2020
Circus of Life
feb 26 @ 20:00

WIERINGERWERF – Theatergroep Eenhoorn zet het theaterproject ‘Circus of Life’ op de planken in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. ‘Circus of Life’ is een voorstelling door de acteurs van Eenhoorn, amateurspelers uit de regio en professionele theatermakers (Theatergroep Poolse Vis en rasmuzikant Bruno Edsme). Een voorstelling -in circusstijl- met botsende thema’s zoals de snelle technologische vooruitgang, oude tradities, eenzaamheid, verbinding en authenticiteit.

Het leven is een circus. Want leven is stunten en stuntelen. Ik stuntel, dus ik ben. Het circus herinnert ons eraan dat de mislukking even waardevol is als het welslagen. In onze op perfectie gerichte maatschappij dreigt het falen echter naar de rand te worden gedrukt. Falen mag, zolang het maar in dienst staat van het te verwerven succes. Omdat het altijd sneller, beter en gewaagder moet.

Aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten € 13,50. Reserveringen via Theatergroep Eenhoorn. Meer informatie: Circus of Life.

feb
27
do
2020
Lentetuin Breezand
feb 27 @ 10:00 – mrt 2 @ 19:00

BREEZAND – Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand. Het thema van de 40ste editie van de Lentetuin is ‘Tropical’. Bezoekers kunnen het voorjaar in tropische sferen beleven.

Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla’s en andere bijzondere bolgewassen. Het evenement dat jaarlijks in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers verwelkomt, krijgt dit jaar weer een verrassende uitwerking. Waar vorige edities Parijs, onderwaterwereld en sprookjes thema’s waren, heeft vaste arrangeur Martin Elling dit jaar een ontwerp gemaakt met het thema ‘Tropical’. Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische Lentetuin.

Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde en bekende standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen. Uiteraard zal er ook dit jaar gelegenheid zijn voor koffie, lunch en diner in het restaurant en zullen er kinderentertainment en feestavonden worden georganiseerd. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit in de Kop van Noord-Holland zijn weer present op de Lentetuin Breezand.
De toegang is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
De Lentetuin vindt plaats op het sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, Breezand.

Openingstijden:
• Donderdag 27 februari: 10:00-21:00 uur
• Vrijdag 28 februari: 10:00-22:00 uur
• Zaterdag 29 februari: 10:00-22:00 uur
• Zondag 1 maart: 10:00-20:00 uur
• Maandag 2 maart: 10:00-19:00 uur

Kom ook naar de Lentetuin Breezand en vier de lente! Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.

Raadsvergadering
feb 27 @ 20:00 – 23:00
Raadsvergadering
Locatie: MFR, De Verbinding
Raadsvergadering van de gemeenteraad van Hollands Kroon.

De agenda is hier te vinden. 

feb
28
vr
2020
Opening Leven van de Wind
feb 28 @ 15:30 – 19:00
Opening Leven van de Wind

WIERINGERWERF – Op vrijdag 28 februari organiseert Leven van de Wind in Wieringerwerf een feestelijke opening met als thema: Energie uit ondernemen. Van 15.30 tot 19.00 kunt u de nieuwgebouwde ontvangstruimte achterop het erf van onze boerderij komen bekijken en inspiratie en ideeën op doen. De ruimte is geschikt voor vele activiteiten, we denken graag met u mee!

Het programma voor deze middag is als volgt:
15.30 inloop met koffie en thee
16.00 Toespraken
Theo Meskers – Gemeente Hollands Kroon, Wethouder Economische zaken
Gidus Hopmans – Het Bos Roept, ondernemer
Ruben Lindenburg –  Vattenfall, Programmadirecteur
16.45 openingshandeling met daaraan sluitend tot 19.00 een borrel met fantastische muzikale omlijsting.

Koppelklaverjassen bij De Ruimte
feb 28 @ 19:30

WIERINGERWERF – Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1. Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld. Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop. Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel. Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.

The Wild Pear Tree in het Filmhuis De Cultuurschuur
feb 28 @ 20:00

WIERINGERWERF – Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de documentaire The Wild Pear Tree. De regie is van Nuri Bilge Ceylan en de hoofdrollen zijn voor Hazar Ergü çlü en Rifat Sungar. Sinan is een grote literatuurliefhebber en droomt er al jaren van om schrijver te worden. Nadat hij in zijn geboortedorp in Anatolië terugkeert, stelt hij alles in het werk om gepubliceerd te raken. Het zijn echter de schulden van zijn vader die hem inhalen.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00. Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

feb
29
za
2020
Jeugd indoor atletiekwedstrijden bij Atletiekvereniging Wieringermeer eo
feb 29 @ 09:00

WIERINGERWERF – Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de AVW Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal.
Deelnemende categorieën zijn Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C. Zij komen uit op de onderdelen 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen. Voor verschillende categorieën worden prijzen beschikbaar gesteld. Naar aantal deelnemers per categorie mogen de eerste twee of drie atleten een prijs in ontvangst nemen. Inschrijven via atletiek.nu. De wedstrijden beginnen om 9:00 uur. Publiek is welkom.


NeCap-Schelphorst competitie
feb 29 @ 17:30

WIERINGERWERF – De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 1e wedstrijd. Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen. Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.

mrt
1
zo
2020
Robbenoordbosloop bij AV Wieringermeer eo
mrt 1 @ 10:00
Robbenoordbosloop bij AV Wieringermeer eo

WIERINGERWERF – Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet. De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km. Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen. De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.

De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee. De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt. Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.

Linde Nijland in De Cultuurschuur
mrt 1 @ 15:00
Linde Nijland in De Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Zangeres Linde Nijland treedt op in de Theaterzaal van de Cultuurschuur. Folkzangeres en singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de Europese top . Ze treedt op in binnen- en buitenland. Een kristalheldere stem die prachtige Ierse, Engelse en Amerikaanse folk vertolkt waarmee ze elk publiek weet te raken. Aanvang 15:00 uur. Entree € 12,50, inclusief 2 consumpties. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

mrt
5
do
2020
Digitaal inloopspreekuur in ‘De Kroon’
mrt 5 @ 10:00 – 11:30
Digitaal inloopspreekuur in 'De Kroon'

MIDDENMEER – Elke donderdag in de EVEN week bent u van harte welkom bij het Digitaal Inloopspreekuur in “De Kroon”, Kroonwaard 1 in Middenmeer. Kunt u wel wat hulp gebruiken (gratis) bij het gebruik en de mogelijkheden van uw telefoon, tablet of laptop? Er is hulp van 10:00 tot 11:30 uur.

Om u gemakkelijk te kunnen helpen is het wenselijk dat u op de hoogte bent van het wachtwoord van uw apparaat, u kunt het ook op papier meenemen. Zo kunnen we u beter van dienst zijn. Het Digitaal Inloopspreekuur is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon.

mrt
7
za
2020
Gonnie en Gijsje samen op stap
mrt 7 @ 11:00

WIERINGERWERF – In de Theaterzaal van de Cultuurschuur is om 11:00 uur de peutervoorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap. Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

De toegang is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen. Reserveren:reserveringen@decultuurschuur.nl. Bij veel belangstelling is er een 2e voorstelling om 10:00 uur

NeCap-Schelphorst competitie
mrt 7 @ 17:30

WIERINGERWERF – De NeCap-Schelphorst competitie van Stichting Meertour telt 8 wedstrijden. Alle wedstrijden worden op zaterdag verreden en beginnen om 17:30 uur. Vandaag is de 1e wedstrijd. Deze trainingswedstrijden worden sinds 1989 verreden op het industrieterrein de Schelphorst in Wieringerwerf.
Een deelnemersveld van rond de 100 renners is geen uitzondering. Het succes van deze trainingswedstrijden zit in de eenvoud van de route. Geen haakse bochten, zodat je snel kunt volgen en ook de minder goden zich ‘wielrenner’ voelen. Deelname kost € 3,00 per keer. De minimum leeftijd is 16 jaar en om mee te doen heb je tenminste een basislicentie van de KNWU nodig.

Trio C tot de Derde bij de Culturele Raad Wieringermeer
mrt 7 @ 20:00
Trio C tot de Derde bij de Culturele Raad Wieringermeer

Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang 20.00 uur.
De entree bedraagt € 12,50 inclusief twee consumpties.

Reserveren is niet perse nodig maar kan wel via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl
Of bel Roelie Schiere 0227-581781.

Trio C tot de Derde laat zich al improviserend inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek.
Daarmee geven ze traditionele melodieën vaak onverwachte wendingen en een uniek geluid dat euforische vrolijkheid maar ook verdriet kan uitdrukken.

mrt
8
zo
2020
Internationale vrouwendag Hollands Kroon
mrt 8 @ 13:30 – 17:00

Programma:
13:30 uur inloop,
14:00 uur opening,
14:30 uur Lenny Kuhr,
17:00 nazit en afsluiting

Aanmelden is noodzakelijk bij vrouwendaghk@gmail.com, entree € 5,00.

Back to top button
Close
Close