Agrarisch nieuwsEr op uitNieuws

Verlichte routes door Hollands Kroon op zondag 20 december

REGIO – In aanloop naar de kerstdagen, in dit roerige jaar, zoeken we allemaal naar verbinding. We hebben behoefte aan contact met onze naasten, ook nu dat even niet (fysiek) kan. Om toch met een warm gevoel de kerstdagen in te gaan ‘pakken boeren en tuinders uit met kerst’. In Hollands Kroon wordt dit evenement georganiseerd door LTO Noord afdeling Hollands Kroon, KAVB en de Zeeverse Vismarkt van Den Oever.

‘Wij nodigen je graag uit om in de dagen voor kerst, in eigen omgeving en vanuit je eigen auto, met je gezin te genieten van een avond uit op het sfeervol verlichte platteland’, zegt Wim Mostert, voorzitter van LTO Noord afdeling Hollands Kroon. ‘Uiteraard geheel coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.

Platteland in kerstsfeer
In Hollands Kroon zijn er maar liefst vier routes uitgezet. ‘Het enthousiasme van zowel onze leden als deelnemers was zó groot, daar moésten we wel mee aan de slag’. De routes zijn uitgezet globaal in elke oude gemeente één. Tijdens dit weekend wordt er van alles verlicht. Speciaal voor dit evenement zijn er in elke route hele bijzondere parels die ook in de schijnwerpers gezet worden. Niet alleen boerderijen, schuren, trekkers of machines, maar ook kotters in Den Oever en het Klooster en de begraafplaats in Niedorp doen speciaal voor deze route mee. Iedere route is ongeveer 25 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname aan de verlichte boerderijenroute is gratis. We vragen een vrijwillige bijdrage die volledig ten bate komt aan stichting Kroondieren, die de kinderboerderijen beheert in Hollands Kroon.

Op www.agrarischehoofdstad.nl/boerenpakkenuitmetkerst vind je meer informatie over de vier routes en hoe je jezelf kunt aanmelden. In heel Nederland pakken boeren en tuinders uit tijdens het weekend van 18-20 december. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl vind je een overzicht van alle activiteiten die in Nederland georganiseerd worden.

 

Laat meer zien
Back to top button