Er op uitMarkt

Twaalfde editie van de Dickensdag in Medemblik

MEDEMBLIK – Vrijdag 15 december a.s. vindt voor de 12e keer de Dickensdag plaats in Medemblik. Het evenement is uitgegroeid tot een Dickensfestijn dat bezoekers uit het hele land trekt. Tijdens de sfeervol verlichte kerstmarkt wordt u meegevoerd naar het jaar 1900: zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden maken dat u zich waant in de tijd van Scrooge, Oliver Twist, Fagin en zijn boefjes. Want wie kent het niet: het kerstverhaal van Charles Dickens, waarin de chagrijnige en gierige Scrooge tijdens kerst verandert in een vriendelijke weldoener.

Op het themaplein in het Bagijnhof vind je prachtige Dickenstaferelen. Naast de wensboom, glühweinkraam en wasvrouwen, ontmoet je er dit jaar de dames van lichte zeden, gehuld in pikante kleding van toen. Op verschillende podia op het evenement treden een zestal muziekgroepen op. Zij spelen en zingen prachtige kerstliederen en natuurlijk is iedereen gehuld in Dickenskleding. Muzikale primeur dit jaar is het Midwinterhoorn Gilde. Wie het festijn bezoekt, loopt een grote kans om Scrooge, De Geest van de Toekomst en Jacob Marley uit het eeuwenoude kerstverhaal tegen het lijf te lopen. Nieuw dit jaar zijn de diverse kinderspelletjes van vroeger op het nabijgelegen schoolplein van de Maria Bernadetteschool. Het in stijl geklede schoolklasje en de tonnenjongens maken het tafereel compleet.

De kerstmarkt telt ruim 80 sfeervol gedecoreerde kramen. In het Bagijnhof en Nieuwstraat vind je een veelzijdig aanbod met kerststukjes, handgemaakte producten, mode, woonaccessoires en diverse lekkernijen én foute kersttruien.  Vanwege de grote belangstelling, start de kerstmarkt dit jaar al om 15.00 uur. Ook de Dickensexpress, de Museumstoomtram die vanuit Hoorn mensen naar het evenement vervoert, was dit jaar weer in mum van tijd uitverkocht.  De Dickensdag is op vrijdag 15 december 2023 van 15.00u- 21.00u en vindt plaats in het historisch centrum van Medemblik (Nieuwstraat en Bagijnhof). De toegang is gratis, er is voldoende parkeergelegenheid.

Laat meer zien
Back to top button