Er op uitNieuws

Toneelgroep Het Volk speelt Het Vermoeden van Poincare in de Cultuurschuur in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeelt, omdat het chalet waarin zij zich bevinden is ingesneeuwd. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in hun poging tot wederzijds begrip.

Met onder meer een spontane pas de deux, poëtische teksten en zang trachten zij het
gedwongen samenzijn draaglijk te houden. De kamer verlaten ze nooit, ondanks ferme
voornemens voor een ski-tocht dan wel poging tot alpinisme. In de bijna lege ruimte bevindt zich slechts een raam, dat niet alleen uitzicht biedt op de buitenwereld, maar ook visueel inzicht geeft in de gedachtenspinsels van de heren.

Trouwe bezoekers van het Volk kunnen hun hart weer ophalen aan deze voorstelling, waarin het nooit bewezen vermoeden van de Frans wiskundige Poincare een hilarische rol vervult. Nieuw publiek laat zich verrassen door de rijke en geestige dialogen. Met humor en mededogen weet Het Volk keer op keer het “mannelijk onvermogen” weer te geven. Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten zijn de theatermakers en spelers van Het Volk. De regie is in handen van Michael Helmerhorst, onder andere bekend van theatergroep Vis a Vis.

De voorstelling wordt gespeeld in het theater de Cultuurschuur in Wieringerwerf, een
theater dat zich dit jaar profileert door de programmering van grotere en bekendere
producties. Aanstaande zaterdag 12 oktober staan de heren van Het Volk op de planken in Wieringerwerf. Voor kaarten www.decultuurschuur.nl; er zijn nog wat kaarten beschikbaar.

Laat meer zien
Back to top button