ConcertEr op uitNieuws

Singer-songwriter Danny Guinan in de Lucaskerk te Winkel

WINKEL – Als songwriter is Danny Guinan te vergelijken met artiesten als Damien Rice en Glen Hansard, hoewel ook zijn Ierse roots onmiskenbaar aanwezig zijn in zijn muziek. In het verleden toerde hij met onder meer Luka Bloom en Shane McGowan. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een songwriter wiens eigen stem, spel en melodieën niet langer per definitie terug-echoën naar zijn geboorteland.

Guinan is een singer-songwriter met een lange staat van dienst. Na een succesvolle periode als frontman van de Ierse band Speranza verhuisde hij naar Nederland om een ​​solocarrière te beginnen. Diverse albums later en na veel te hebben getoerd in Europa, de VS en Azië, stapte Guinan uit de schijnwerpers om zich volledig te focussen op het schrijven van nieuw materiaal.

Danny Guinan’s nieuwste pennenvruchten zijn te horen In de Lucaskerk te Winkel en op het nieuwe album Now is the time. Het nieuwe album is misschien wel de perfecte soundtrack voor de wereld die uit de coronacrisis komt. Zijn songs raken universele thema’s als hoop en angst, liefde en verlies, moed en nederigheid. Ze onthullen het vooruitzicht van een nieuw begin, met de genezing van oude wonden en de belofte van een betere toekomst.

Dit is het moment. Voor reflectie. Voor visie. Voor een nieuw begin. Tijd om omhoog te kijken en de sterren te herontdekken. Tijd om even stil te staan ​​en te luisteren naar verhalen die even inspirerend en opbeurend zijn als eerlijk en nederig. Of in de woorden waarmee Danny Guinan de openingssong van zijn nieuwe album begint: Now is the time to start out again.

Danny Guinan is te zien en te horen op zondagmiddag 21 januari in de Lucaskerk te Winkel. Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is om 14.15 uur open. Kaarten zijn te bestellen via de website www.culturelestichtingniedorp.nl of bel met Liesbeth 0224-542119. Voorafgaand aan het concert zijn in de kerk mogelijk ook nog kaarten verkrijgbaar. De toegangsprijs bedraagt € 17,50. De consumpties die u voor het concert en in de pauze kunt verkrijgen dienen contant afgerekend te worden.

Laat meer zien
Back to top button