Er op uitFilmNieuws

Petit Paysan als FilmToen in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – FilmToen vertoont op zaterdag 11 januari de speelfilm Petit Paysan. Gefilmd op het Franse platteland, maar het zou net zo goed in Nederland kunnen zijn. Hoofdpersoon is de jonge boer Pierre, die in zijn eentje het bedrijf van zijn ouders runt. Een onmogelijke taak, zeker in tijden van stijgende productie, dalende prijzen en strenge regelgeving. Als één van de koeien ziek wordt, gaat het echt mis. Pierre waarschuwt de autoriteiten niet, want dan zullen al zijn koeien geruimd worden.

Midden in de nacht gooit hij het kadaver zelf in een diepe kuil. Maar de ramp voltrekt zich onverbiddelijk. Eén voor één raken ook de andere koeien besmet. Uit wanhoop zoekt Pierre steun bij een collega, die als vlogger fel actie voert tegen de regelpolitie. Vergeefs, zoals blijkt uit het tragische einde van de film. Een einde met een vraagteken en een uitroepteken. Zó kan het niet langer. Maar hoe moet het verder met Pierre en duizenden
andere boeren?

Op veler verzoek zal als toetje nogmaals “ de mini-speelfilm Boerenbedrog (1967)” worden vertoond, die zich afspeelt in de Wieringermeer.

De film wordt vertoont op zaterdag 11 januari in de Cultuurschuur Wieringerwerf. De zaal gaat open om 13:30 uur. Aanvang van de film om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00. Reserveren is gewenst via  filmhuiscultuurschuur@gmail.com .

Laat meer zien
Back to top button