ConcertEr op uitNieuws

Muzikaal onthaal met Robert de Bree in Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Zondagmiddag 12 januari om 15.00 uur geeft Robert de Bree een uniek concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Robert bespeelt vele uiteenlopende blaasinstrumenten en bouwt zijn optreden op rond verhalen over zijn instrumenten, de componisten en de tijd waarin de muziek is ontstaan.

Het eerste deel van zijn soloprogramma heet ‘Opera bij het Haardvuur’. Door een denkbeeldig dagboek van een muziekliefhebber uit de periode dat de opera ongekend populair was; de 18 de eeuw, neemt Robert zijn publiek hier muzikaal mee naar toe. De gebeurtenissen vormen door de muziek en de vertellingen een nieuwe, intieme opera; een opera bij het haardvuur.

Het tweede deel van Roberts’ optreden is “Mijn Lievelingsboom”. Veel blaasinstrumenten zijn gemaakt van hout. Robert is steeds op zoek naar een instrument met weer een andere natuurlijke klank, een bijzonder verhaal, nieuwe mogelijkheden. Hij neemt allerlei soorten bekende én onbekende houten blaasinstrumenten mee.

Met muziek van Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Georg Friderich Haendel en eigen composities zal Robert de Bree indrukwekkende momenten met liefhebbers van klassieke melodieën delen. Robert de Bree treedt op in zowel binnen als buitenland waar hij behalve musiceren ook workshops en gastlessen geeft. Hij ontwikkelde lesmethodes voor jonge kinderen, speelde mee in films als Michiel de Ruijter en musiceerde voor ons koninklijk huis.

Het optreden van dit multi-talent is te zien in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf. 31Aanvang is op zondagmiddag 12 januari om 15.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 inclusief
twee consumpties. Kaarten zijn voor aanvang te verkrijgen aan de zaal. Reserveren hoeft niet, maar mag wel via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere; 0227 58 1781.

Laat meer zien
Back to top button