Er op uitExpositiesNieuws

Martha Verbruggen en Marthisca Lont exposeren in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – In januari komt er weer een nieuwe expositie in de Cultuurschuur. Deze keer een gedeelde expositie met werken van beeldhouwster Martha Verbruggen uit Wieringerwerf en schilderes Marthisca Lont uit Slootdorp.

Martha Verbruggen uit Wieringerwerf werkt al 20 jaar in steen met passie. Harde en harde tot zachte soorten. Het heeft haar altijd gefascineerd en vindt het een boeiend proces om vanuit het gevoel onder haar handen een beeld te zien groeien. Werken in steen geeft haar een innerlijke rust en veel voldoening. Met een beeldhouwgroep uit Westwoud waar zij al 10 jaar lid van is exposeerde zij in diverse kerken en kunstroutes in Noord Holland. Ze is blij dat zij in haar jubileumjaar in eigen woonplaats kan exposeren samen met schilderes Marthisca Lont.

Marthisca Lont uit Slootdorp schildert vanaf 1997 bij de Vatropse School onder de vakkundige leiding van Marianne van Beek op Wieringen. Marianne liet haar met verschillende technieken kennismaken, nu werkt zij meestal met acrylverf. Deze expositie is voor haar bijzonder omdat het een overzicht vormt van ruim 20 jaar schilderen. Vanaf haar eerste werkje in aquarel ‘meisje in het licht’, tot een wat kleurrijker ‘werk in uitvoering’ dat nu op de ezel staat en waar ze nog aan bezig is.

De tentoonstelling is vanaf 3 januari tot de 31 januari 2020 tijdens de openingstijden van de Cultuurschuur in Wieringerwerf

Laat meer zien
Back to top button