Er op uitFilm

FilmToen: Mephisto van István Szabó

WIERINGERWERF – Op 16 Maart draait FilmToen Mephisto van István Szabó, met o.a. Klaus Maria Brandauer (144 min.). Een film uit 1981 die dat jaar de Oscar voor de beste buitenlandse film won. Een film naar het gelijknamige boek van Klaus Mann, de zoon van Nobelprijswinnaar Thomas Mann van de februari-film. Ook in deze film wordt een relatie uitgebeeld die niet altijd geslaagd genoemd kan/mag worden. De relatie kunst en politiek; kunst wordt regelmatig misbruikt om onaanvaardbare politieke idealen te verschonen of te legitimeren, toen in Nazi-Duitsland. Zoals ook nu misschien, sommige sociale media een platform zijn van vervalste beelden en feiten. Mephisto laat in ieder geval zien dat volmaakt succes en grote schoonheid nastreven niet kan en ook niet zou mogen.

Traditiegetrouw wordt de laatste film van het seizoen afgesloten met een etentje gerelateerd aan de tijd en omstandigheden die in de film zijn verbeeld. Bij deze bijzondere film schenken we Duitse wijnen en/of most, troebele appelsap en serveren we  eenvoudige Duitse gerechten. Entree inclusief de hapjes in de pauze en koffie/thee of andere drankjes € 14,00 Inclusief souper € 27,00 (inclusief drankjes).

Aanvang 14:00 uur, de deur is open vanaf 13:30 uur. De kosten kunnen aan de kasse betaald worden. Reserveren (aangeven met of zonder souper en….wel of niet vegetarisch) is dit keer noodzakelijk en kan via filmhuis@decultuurschuur.nl.

 

Laat meer zien
Back to top button