ConcertEr op uitNieuws

Die Winterreise in Hippolytuskerk in serie Kroonconcerten

‘Marc Pantus’ – Foto: Candide Rietdijk

HIPPOLYTUSHOEF – ‘Die Winterreise’ is een cyclus van 24 liederen van Franz Schubert. De eerste “Abtheilung” van twaalf liederen werd voltooid in februari 1827, de tweede met de overige twaalf in oktober van dat jaar. Het zijn 24 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig. Een jonge man wordt afgewezen en gaat daarop op reis. In het 24e lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Er zijn vele analyses van de Winterreise gepubliceerd. Vele commentatoren plaatsen de cyclus in een politiek-maatschappelijk kader. Volgens vrijwel alle commentaren symboliseert de winterreis de zoektocht van de mens naar zichzelf. Met zijn wendbare stem en subtiele frasering brengt Marc Pantus dit epos tot leven onder de bezielende leiding van Daan Boertien op piano.

Het concert is op zondag 27 oktober 2019, de aanvang is om 15.30 uur. De toegangsprijs is € 15,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis. Toegangskaarten zijn vanaf 14.45 uur bij de ingang van de kerk verkrijgbaar. Of via internet op de website www.dekroonconcerten.nl onder “Toegangskaarten”.

Overzicht van de volgende concerten van de concertkerkjes van de Kop Vol Muziek
9 november 2019 Valkkoog: Ensemble Windstreken – wereldse muziek
10 november 2019 Twisk: Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema
17 november 2019 Winkel: Camiel Boomsma – piano

Laat meer zien
Back to top button