GymSportVerenigingsnieuws

Ouder Kind gym en Nijntje beweegdiploma bij Advendo

WIERINGERWERF – In het nieuwe jaar start Advendo opnieuw met de Ouder- & Kindgym en Nijntje beweegdiploma. Op maandagochtend 6 januari om 9.00 uur wordt er gestart met Ouder- & Kindgym. Samen leren en plezier maken met afwisselende activiteiten, dat is waar het om draait! De les is geschikt voor kids vanaf 1,5 jaar tot 4 jaar. De peuters leren tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact met je kind alleen maar verstevigen en je peuter meer zelfvertrouwen geven!

Vanaf 10.00 uur zijn er ook lessen voor het Nijntje beweegdiploma. Onder deskundige leiding van Marjolein Hagen gaan peuters tijdens de maandagochtend lessen de basisvaardigheden van bewegen leren. Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben samen een leuk beweegprogramma voor peuters (vanaf ongeveer 3 jaar) ontwikkeld. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren zij de basis van bewegen. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

De lessen worden gegeven in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf en staan onder deskundige leiding van Marjolein Hagen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Advendo.

Laat meer zien
Back to top button