NieuwsSchaatsenSport

KPN NK Jeugd en KPN Marathon Cup om de Sjoerd Huisman Bokaal bij ijsbaan de Westfries

Evelien Vijn komt uit op NK Jeugd en de Marathoncup

HOORN – Op zaterdag 8 februari vinden op ijsbaan de Westfries in Hoorn de Nederlandse Kampioenschappen marathon voor de jeugd plaats. Aansluitend wordt door de topdivisierijders de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup verreden. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met de Sjoerd Huisman Bokaal.

Het marathonpeloton is nog maar net terug van de Weissensee en zal na al dat natuurijs weer even moeten wennen aan een 400-meterbaan. Voordat het peloton begon aan de natuurijswedstrijden, raakte Kelly Schouten haar oranje leiderspak kwijt aan Imke Vormeer. Op haar thuisbaan in Hoorn zal Schouten er alles aan doen om dat pak weer om haar schouders te krijgen. Ongetwijfeld gaat het enthousiaste publiek dat altijd langs de kant staat op de Westfries haar daarbij helpen. Ook plaatselijke favoriet Evelien Vijn zal in actie komen op het onderdeel marathon.

Bij de mannen is AB Vakwerk de ploeg om in de gaten te houden. Het oranje pak zit stevig om de schouders van Bart Hoolwerf en ook Evert Hoolwerf en Gary Hekman mochten de hoogste trede van het podium dit seizoen al eens beklimmen. Uiteraard zullen de ploegen van Okay Fashion & Jeans, OR Quest en Bouwselect er alles aan doen om een overwinning van de mannen in het groen te voorkomen.

Overdag is iedereen welkom om alle jeugdrijders aan te komen moedigen. De wedstrijden beginnen om 11:00 uur en entree is gratis. Ook hier zal Evelien Vijn aan deelnemen.  Om 17.45 uur zijn de beloften aan de beurt voor hun wedstrijd. De marathon dames starten om 19.15 uur en de heren sluiten om 20.30 uur de avond af. Voor dit evenement is de entree voor kinderen tot en met 15 jaar gratis. Volwassen betalen € 6,00 in de voorverkoop of € 8,00 op de avond zelf aan de kassa van ijsbaan De Westfries. Alle informatie over de KPN NK Jeugd is hier te vinden en hier over de KPN Marathon Cup

Laat meer zien
Back to top button