GymNieuwsSportVerenigingsnieuws

Advendo creëert duurzaam aanbod Sportdorp Wieringermeer

'Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging een project voor 65+ers'

WIERINGERMEER –  Gymnastiekvereniging Advendo Wieringerwerf is van start met een tweetal lessen die
volgen uit de valpreventiecursus In Balans die is gegeven in Wieringerwerf en Kreileroord in het kader van Sportdorp Wieringermeer. In de Cultuurschuur op woensdagmiddag van 14:00-15:00 uur is onder deskundige leiding van Klazien Bakker gestart met Rollator gym. Tijdens de lessen wordt met de deelnemers gekeken naar een juiste houding achter de rollator en worden deelnemers uitgedaagd om allerlei oefeningen te doen om fit te blijven, natuurlijk binnen de eigen mogelijkheden. Na afloop van de les wordt er koffie gedronken, want naast het sportieve element maken ook zeker de sociale contacten deze les zo leuk.

Topfit Kreileroord start maandags juist met een kopje koffie, om vervolgens van 15:00- 16:00 uur in het MFC de Doorbraak lekker sportief aan de slag te gaan! De subsidie voor Sportdorp loopt na de zomer af, Advendo denkt met deze lessen duurzaam aanbod te hebben gecreerd die ook na de zomervakantie door kunnen blijven gaan!

Adendo staat voor laagdrempelig en betaalbaar sporten voor iedereen, dus ook alle leeftijden. Voor peuters zijn de Nijntje Beweegdiploma lessen weer begonnen, kids vanaf 3 jaar doen onder enthousiaste leiding van Marjolein Hagen heel diverse oefeningen op maandagochtend van 10:00-11:00 uur. Als de les ouder & kindgym net afgelopen is. Leuk om te zien is hoe de peuters elk hun eigen favoriete onderdeel hebben, om de beurt staan ze vooraan om als eerste een oefening te doen. Juf Marjolein weet de onverdeelde aandacht te trekken en weet met begeleiding en juist loslaten op het juiste moment het zelfvertrouwen van de kids te vergroten, prachtig om te zien! Doel is uiteindelijk het halen van het Nijntje beweegdiploma, waarbij de kids laten zien hoe goed ze inmiddels kunnen balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Ook de jong volwassenen worden bij Advendo niet vergeten; Lenny Wever gaat op maandagavond van 20:15-21:15 uur keihard aan de slag om zweetdruppels tevoorschijn te krijgen. In een afwisselende les Energy-fit komen alle spiergroepen en natuurlijk de conditie aan bod, uiteraard met een lekker muziekje erbij, maar ook in deze les wordt natuurlijk weer veel gelachen met elkaar. Kijk voor het volledige lesaanbod en meer informatie op www.advendo-gym.nl

Laat meer zien
Back to top button