NieuwsVerenigingsnieuws

WV Amstelmeer start nieuwe jeugdzeilopleiding

DE HAUKES – In april start WV Amstelmeer weer met jeugdzeilopleiding, die wordt gegeven in een optimist. De opleiding bestaat uit 10 lessen. Eén les (het omslaan) wordt gegeven in een zwembad, de overige lessen zullen gegeven worden op het Amstelmeer, bij de vereniging. De lessen worden gegeven onder begeleiding van erkende CWO-instructeurs.

Het nieuwe vaarseizoen nadert al met rasse schreden en velen zijn druk bezig met de voorbereidingen. De Watersportvereniging Amstelmeer afdeling opleidingen heeft de eerste gesprekken voor het lesseizoen er opzitten. De opleiders, allen CWO, gecertificeerd staan klaar om in het voorjaar weer zeilles te gaan geven. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en dat is een vereiste van het Watersportverbond om te mogen lesgeven. Dit kwaliteitslabel staat onder controle van het Watersportverbond. De instructeurs worden
volgens de nieuwste richtlijnen bijgepraat waarbij veiligheid voorop staat.

De jeugdzeillessen worden geven door enthousiaste jonge vrouwen en mannen. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van de Watersportvereniging Amstelmeer. De eerste les wordt gegeven in het zwembad Den Krieck te Breezand. Bij het omslaan wordt je geleerd om je boot weer recht te krijgen en er in te klimmen, in warm water kun je beter oefenen dan in het voorjaar in het Amstelmeer. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan de theoriekant van het zeilen en je leert een aantal knopen om je boot goed vast te leggen.

Het zeilen gebeurt in de Optimisten van de vereniging. Een open jeugdzeilboot die goed zeilt. Er zijn meerdere trainers aanwezig waarbij onze Rescue boten een belangrijke rol spelen als je het Amstelmeer op gaat. Natuurlijk gaat er een informatieochtend aan vooraf om zaken af te stemmen met de kinderen en ouders. De lessen starten in het voorjaar en worden voor de grote schoolvakantie afgesloten. Daarnaast is er nog een terugkomdag zodra de scholen weer begonnen zijn. De vereniging heeft maar 10 boten en dat betekend ook 10 leerlingen. Wil je leren zeilen schrijf je dan in via de website www.wvamstelmeer.nl.

Laat meer zien
Back to top button