GemeentenieuwsNieuws

Scheidingsplein.nl voor iedereen die bij een scheiding betrokken is

HOLLANDS KROON – Wanneer mensen uit elkaar gaan, brengt dit veel emoties met zich mee. Een onrustige en onzekere periode waarin u belangrijke beslissingen moet nemen. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Met Scheidingsplein.nl hoopt Hollands Kroon zoveel mogelijk mensen in deze moeilijke tijd informatie, advies en hulp te bieden.

Voor wie is scheidingsplein.nl?
Scheidingsplein.nl is voor (ex-)partners, kinderen en jongeren, betrokkenen en professionals. Heeft u vragen over hoe u de zorg voor uw kind het beste kunt regelen? Dan kunt u via de website een afspraak maken bij het spreekuur van het Juridisch loket. Ook het wijkteam kan u helpen.

Veel scheidingen in januari
In januari zien de meeste hulporganisaties een piek in het aantal scheidingen. De feestdagen en de jaarwisseling zijn achter de rug. Dat is voor veel mensen een moment om rustig na denken. Ook in deze tijden van corona kunnen relaties extra onder druk staan.

Voorkom dat kinderen de dupe worden
Scheidingen verlopen regelmatig met onzekerheid, spanningen en ruzie, waarbij kinderen de dupe worden. De veilige basis van het kind is verdwenen. Kinderen hebben last van emoties, concentratieproblemen, achterstand op school en soms ook depressies. Als ouder wilt u dit natuurlijk voorkomen, maar u weet vaak niet hoe.
Het onderwerp scheiden extra onder de aandacht

Online training
Er is ook een online training beschikbaar om zo goed mogelijk door het scheidingsproces heen te kunnen gaan. De informatie en hulp via de site is waardevol en voor een groot deel gratis beschikbaar. Want scheiden is al heftig genoeg.

Laat meer zien
Back to top button