Er op uitEvenementNieuwsRegionaal nieuws

Zondag Autocross Winkel

WINKEL – Het autocross circus zet zondag 3 september 2023 het kamp op aan de Zuiderkanaalweg in Winkel. Deze dag vindt vanaf 12.00 uur de autocross plaats op een nieuw snel en spectaculair circuit aan de Zuiderkanaalweg in Winkel. Er wordt door een groot deelnemersveld gestreden om de vele beschikbaar gestelde bekers terwijl het resultaat ook zal meetellen zelfs bepalend is voor het kampioenschap van Noord-Holland 2023.

De organisatie heeft dit jaar een fraai en afwisselend programma in diverse klassen in elkaar gezet. Omdat de race autosport in Winkel en omgeving enorm leeft verwacht de organisatie weer veel bezoekers zodat een groot en gratis parkeerterrein direct naast de wedstrijdbaan is ingericht. In Winkel zal dit jaar in totaal 5 klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de Verstevigde-, de Standaard-, de Dames – de Rodeo klasse maar ook de nieuwe 2000 Non contact klasse.

In de Standaard klasse weer diverse plaatselijke coureurs aan de start welke op deze autocrosszondag – onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden – hun stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen. Bij alle klassen gaat natuurlijk snelheid en veiligheid hand in hand zodat de organisatie ervoor zal zorgdragen dat weer tractors op het circuit aanwezig zijn om de gestrande voertuigen op veilige wijze naar het rennerskwartier te slepen. Natuurlijk zijn ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO op het circuit aanwezig om eventueel de nodige hand- en spandiensten te verrichten.

Het circuit met ruime gratis parkeergelegenheid is gelegen aan de Zuiderkanaalweg (ingang vanaf Bechthold IJzer- en metaal handel) te Winkel. Tijdens de wedstrijd zal er eenrichtingsverkeer gelden op de Zuiderkanaalweg vanaf de Hartweg.

 

Laat meer zien
Back to top button