NieuwsRegionaal nieuws

Vijf genomineerden Cultuurprijs Hollands Kroon bekend

HOLLANDS KROON – Wilma Beers, Petra Rotgans, Elly Doolaard, Bloemencorso Winkel en Stichting Cultuur binnen de Dijken zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021. Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) heeft deze vijf genomineerden geselecteerd uit de 22 aangemelde kandidaten.

“Het is een hele mooie selectie. Een fraaie doorsnede van het cultuurveld in Hollands Kroon” laat Joop Luten, voorzitter van het CPHK, weten. Het woord is nu aan de inwoners om in april hun stem online uit te brengen via https://cphk.nl/breng-uw-stem-uit/ In mei gaat een vakjury de definitieve winnaar vaststellen waarbij de uitkomst van stemming door de inwoners voor een derde meetelt.

Het doel van de Stichting Cultuur binnen de Dijken is om kunst- en cultuurparticipatie te bevorderen. Daartoe organiseert ‘Cultuur binnen de Dijken’ kunst- en cultuurprojecten in Hollands Kroon. Zowel het beleven van, alsook het actief meedoen in kunst en cultuur is daarbij belangrijk.

Petra Rotgans is haar leven lang al gepassioneerd geweest door muziek. Al bijna 10 jaar heeft zij van muziek haar beroep kunnen maken. In haar eigen muziekstudio ontvangt ze jong en oud om met muziek bezig te zijn. Ze geeft zang- en gitaarlessen. Daarnaast is ze koorleider van een dameskoor.

Wilma Beers is als muziekdocent actief bij Winkel’s Harmonie, Fanfare Samen Voorwaarts en Muziekvereniging Wieringerwaard. Ze geeft regelmatig workshops en lessenseries op scholen en in de kinderopvang. Daarbij is haar missie om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken.

Bloemencorso Winkel organiseert ieder jaar weer bloemencorso op de 4e zondag van september. Ruim 10.000 bezoekers komen steeds weer terug om deze dag mee te maken. Meer dan 20
corsowagens worden gecreëerd die de straten in het dorp vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het een goedlopend geheel wordt.

Elly Doolaard is schilderes en docent. Ze organiseert in de Keesschuur regelmatig een gratis concertpodium voor muzikanten uit de regio. Ze is de sturende kracht van kunst en cultuur in Anna Paulowna en omgeving.

Laat meer zien
Back to top button