GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Praat mee over de nieuwe visie over erfgoed

HOLLANDS KROON – Er is een begin gemaakt met een nieuwe visie op erfgoed. De gemeente nodigt alle geïnteresseerden uit om deel te nemen aan een inwonersbijeenkomst over de nieuwe erfgoedvisie. Tijdens deze bijeenkomst kunt u mee praten over hoe we in Hollands Kroon de volgende jaren omgaan met ons cultureel erfgoed.

De visie richt zich niet alleen op het gebouwd erfgoed, zoals monumenten, kerkgebouwen, boerderijen, molens, historische schepen en gemalen. Ook op de cultuurhistorische elementen in het landschap, zoals tuinwallen en de kenmerkende openheid van het polderlandschap. Ook is er aandacht voor archeologie en het meer onder de aandacht brengen van erfgoed in relatie tot toerisme en cultuur.

Eigenaren van monumenten, stolpboerderijen, Wieringermeerboerderijen worden direct geraakt door de nieuwe visie. Maar ook kerkeigenaren, musea, historische verenigingen en andere geïnteresseerden in erfgoed spelen een belangrijke rol in dit proces. De bijeenkomst biedt mogelijkheid om uw inbreng te delen. De gemeente zal de ideeën en reacties verzamelen om tot een definitieve visie te komen.

Bijeenkomst in Nieuwe Niedorp
De participatiebijeenkomst is op dinsdag 23 mei 2023 in het Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 81, 1733 AE Nieuwe Niedorp. U bent van harte welkom vanaf 19:00 uur. Het programma is van 19:30 tot 21:30 uur. Wethouder Lilian Peters van monumenten en archeologie, wethouder Robert Leever van kunst, cultuur en (wereld) erfgoed, en ambtenaren van verschillende beleidsonderwerpen gaan met de aanwezigen in gesprek over de erfgoedthema’s. Praat u ook mee? Om een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers, is er het verzoek om u vooraf aan te melden.

Ook mogelijk via Denkmee platform een reactie te geven
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk aanwezig te zijn, dan kunt u uw reacties en ideeën te delen via het platform Denk Mee. De input die we verzamelen tijdens deze bijeenkomst en via het online platform nemen we mee in het opstellen van de definitieve erfgoedvisie. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website https://denkmee.hollandskroon.nl/nl-NL/projects/erfgoedvisie

Laat meer zien
Back to top button