Er op uitEvenementNieuwsRegionaal nieuws

Mozaïek ‘Simply the Best’ is Nederlands Kampioen van de Bloemendagen 2024

ANNA PAULOWNA – Zaterdagavond 20 april was de prijsuitreiking van de Bloemendagen Anna Paulowna 2024 en Fam. op ’t Ende en prikploeg heeft de felbegeerde titel van ‘Nederlands Kampioen’ van de Bloemendagen verdiend. Met een overweldigende score van 112,5 punten veroverde het team de harten van de jury. Ton op ’t Ende doet al 18 jaar mee met de Bloemendagen en won in 2018 voor het laatst de titel ‘Nederlands Kampioen’. “Geweldig dat we gewonnen hebben!”, aldus Ton op ’t Ende, “We hebben de afgelopen dagen met een prikploeg van 15 personen totaal 500 uur heel hard gewerkt, en we zijn enorm blij met het eindresultaat”.

Naast ‘Simply the Best’ werden ook andere opmerkelijke inzendingen beloond. Het mozaïek ‘New York, New York’, gemaakt door de familie Teekamp, behaalde de tweede plaats met 109,5 punten, gevolgd door ‘Einstein’, gemaakt door Prikploeg Lieve’s Hoeve, met 106,50 punten, goed voor de derde plaats.

Jeugdige talenten
In de categorie ‘Toekomst’ (13-20 jaar) is De Jeugd van Tegenwoordig met hun mozaïek ‘Banksy’, waarmee ze de kampioenstitel verdienden met een score van 87 punten. Op de voet gevolgd door Milena en vriendinnen met ‘Love’, dat 86,5 punten behaalde. Het winnende mozaïek van De Jeugd van Tegenwoordig is te bewonderen aan de Meerweg 52 Breezand.

De jeugd speelt ook een belangrijke rol tijdens de Bloemendagen met maar liefst 48 deelnemers. Kas & Janne Warmenhoven veroverden de eerste plaats met hun mozaïek ‘Even lekker zitten’, goed voor 101 punten. Het mozaïek is te bewonderen aan de Wijdenes Spaansweg 30a Breezand. De Broertjes Berbée verdienden de tweede plaats met 99 punten, terwijl Jo-ann eindigde op de derde plaats met ‘Leroy’, met 97 punten.

Overige categorieën
Vorig jaar gingen De Hyacintjes met de beker naar huis en ook dit jaar sleepten ze de titel ‘Kampioen Werkstukken’ binnen. Hun inspanningen werd bekroond met 101 punten voor het mozaïek ‘Wil jij op de foto met Paw Patrol’, te bewonderen aan de Hyacintenstraat 15. Jan en Evert en de Zandvaart-prikkers veroverden de tweede plaats met ‘100 jaar Disney’ (98 punten), terwijl de derde prijs ging naar Cor’s kroost met ‘Ariel’s onderwaterwereld’ (96,5 punten). In de categorie ‘Brug’ werd ‘Eurovisievaart’ uitgeroepen tot winnaar met een score van 110,2 punten. De brug was vorig jaar ook bekroond met deze titel. Aan dezelfde straat hebben de Buren tovh De Molen van Dekker de tweede prijs met ‘Natuurlijk doen wij weer mee’ (100,7 punten). De straat Valkenhof is net als vorig jaar Kampioen Straat met ‘Valkenhof gelooft in Sprookjes!’ met 108,8 punten. Buren Klaverblad/Oosterveld sleepten de tweede prijs binnen met ‘Op de Camping!’ (107,7). Deze editie ook veel Eigen Huis & Tuin deelnemers en de winnaar van deze categorie is te vinden aan de Burg. Mijnlieffstraat 27 met ‘Het leven is een feest, maar blijf zelf ook de slingers ophangen’ (110,9 punten). In de categorie Bedrijven in kleur zijn De Zonnemaatjes kampioen.

Publieksprijs en activiteiten voor alle leeftijden
De feeststraat aan de Nieuweweg won de Fantasieprijs en de Fantasie Aanmoedigingsprijs ging naar Nora, Tijn en prikploeg met ‘Zes heksen bij elkaar’. Beide prijzen zijn beschikbaar gesteld door Galerie Doolaard. De Muziekprijs, beschikbaar gesteld door SNIP Muziek en Entertainment, is dit jaar gewonnen door de Buren P. Bergmanstraat met ‘Olympische sporten’ te zien én te horen aan de P. Bergmanstraat 1 t/m 54. De NH Nieuws Publieksprijs wordt maandagmiddag 22 april bekendgemaakt. Stemmen kan nog tot maandag 22 april 12.00 uur via https://www.bloemendagen.nl/nh-nieuws-publieksprijs/.

De Bloemendagen duren tot en met woensdag 24 april 2024, en er zijn tal van activiteiten gepland om het evenement compleet te maken. Meer informatie en alle uitslagen zijn te vinden op www.bloemendagen.nl.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button