Er op uitmuseumNieuwsRegionaal nieuws

Modelspoorweekend in het Stoommachinemuseum in Medemblik

MEDEMBLIK – Zaterdag 15 & zondag 16 juni houdt het Stoommachinemuseum in Medemblik een Modelspoorweekend met Spoor 1 Live Steam locomotieven. Treinliefhebbers komen met hun op schaal gebouwde modellen van originele stoomlocomotieven naar het museum om hun treinen te demonstreren.

De eerste spoorlijn van Nederland werd op 20 september 1839 feestelijk geopend. Onder luid gejuich vertrok locomotief De Arend met een snelheid van 40 kilometer per uur van Amsterdam naar Haarlem. Een uitzonderlijke gebeurtenis en een grote verandering voor Nederland. Stoomtreinen roepen nog altijd een gevoel van romantiek en nostalgie op, want wie heeft er als kind nou niet met treintjes gespeeld! Dit weekend kun je genieten van prachtige modeltreinen die stoomwolken puffend over het spoor rijden, zowel binnen alsook buiten op het museumterrein. Voor kinderen staat het museumstoomtreintje klaar waarmee ze een gratis ritje kunnen maken over een traject van 100 meter spoor.

Vaderdag
Bezoekt vader op Vaderdag zondag 16 juni samen met de kinderen het museum, dan krijgt vader gratis toegang.
Het Nederlands Stoommachinemuseum is te vinden aan de Oosterdijk 4 in Medemblik. Meer informatie is te vinden op www.stoommachinemuseum.nl.

Laat meer zien
Back to top button