NieuwsRegionaal nieuws

Jan Patat stopt met snackkar in Wieringerwaard

WIERINGERWAARD – Jan Patat (Jan de Jong) uit Wieringerwaard is er klaar mee. Hij gooit definitief de handdoek in de ring. Waar hij vorige week nog strijdbaar was en de gemeente Hollands Kroon nog voor de rechter dreigde te slepen, blijkt dat deze strijdvaardigheid nu is verdwenen. De Jong gaf in een gesprek met de ambtenaren van Hollands Kroon aan dat het genoeg was.

De kwestie draait om de standplaats van de snackkar. De Jong die op vrijdag, zaterdag en zondag bij het zwembad zijn snacks verkocht, had geen toestemming om de andere dagen de snackkar te laten staan. Dit gebeurde wel en leidde tot een aanzegging van de gemeente met een dwangsom. Reden voor De Jong om zijn snackkar begin september in de opslag te zetten. Van de mogelijkheid die hem werd geboden om een vergunning aan te vragen voor 7 dagen in de week wil hij eveneens niets weten. ‘Het is al moeilijk om iets over te houden aan de 3 dagen dagen dat ik nu geopend was. Laat staan dat ik verplicht 7 dagen in de week open moet gaan. Dan wordt het een schip van bijleggen’, meldt hij aan de Schager Courant.

De Jong heeft zijn besluit genomen. Hij bedankt de dames die hem vrijwillig hebben bijgestaan in de verkoop van de snacks en gaat zijn snackkar verkopen.

Laat meer zien
Back to top button