NieuwsRegionaal nieuws

Jan Patat overweegt juridische stappen tegen gemeente Hollands Kroon

WIERINGERWAARD – De bekende ‘Middenmeerse’ patatbakker Jan Patat overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de gemeente Hollands Kroon. Jan de Jong (alias Jan Patat) exploiteert in het weekend een snackkar op het parkeerterrein bij het zwembad. Dit tot genoegen van de Wieringerwaarders die in het weekend  in groten getale de snackkar weten te vinden. De snackbar die in Wieringerwaard gevestigd was maakte deel uit van de dorpskroeg en die sloot wegens faillissement de deuren.

Het verschil van mening tussen de gemeente en De Jong gaat over het door de weeks parkeren van de snackkar. Voor de drie verkoopdagen mag de snackkar op de parkeerplaats blijven staan. De overige dagen moet de snackkar worden verwijdert. De Jong was dit niet van plan. Hij had met het zwembad een regeling getroffen voor de stroom en is van mening dat zijn wagen niemand in de weg staat. Toen de gemeente begon te dreigen met het opleggen van dwangsommen koos De Jong eieren voor zijn geld en heeft de wagen weggehaald en bij een kennis gestald. De Jong is van mening dat de gemeente grote fouten heeft gemaakt en wat hem betreft komt ze dat duur te staan.

Volgens eigen zeggen probeert De Jong al enige tijd in contact te komen met de gemeente voor een gesprek met burgemeester en wethouder over de kwestie. Maar tot op heden zonder succes. De persvoorlichter van de gemeente laat weten dat ook de gemeente tot een afspraak probeert te komen. Dus wellicht wordt de patat niet zo heet gegeten als ze wordt gebakken en wordt het straks allemaal met de mantel der liefde bedekt.

 

Laat meer zien
Back to top button